A czy FL50 też ma tą funkcję?Cytat:
Zamieszczone przez dorjan
Wersja do druku
A czy FL50 też ma tą funkcję?Cytat:
Nie, nie posiada takowej.Cytat:
Zamieszczone przez pafcio
Ta funkcja pozwala na uzyskanie bardzo fajnych efektów.
u mnie E-500 +Metz 54 MZ3 ze stopką SCA 3202 bodajże M5 działa funkcja FP.Cytat:
Metz 44 AF-4 (w przeciwienstwie do 54) ma palnik ustawiany tylko gora-dol. Tzn. nie mozna go obrocic na boki... Ja bym zdecydowanie poczekal jeszcze miesiac (kiedy ma ponoc wejsc do dystrybucji) i kupil Metza 48 AF-1 (za chyba ok. 200 PLN wiecej).Cytat:
Zamieszczone przez marecki
Czy ktoś posiada może instrukcję PL do lampy Metz 58 af-1?
Mam po angielsku, ale tak profilaktycznie wolę uzgodnić wszystko w ojczystym języku. Jakby ktoś miał w .pdf'ie, byłbym zobowiązany.
podaj adresCytat:
Zamieszczone przez salvadhor
Skorym do pomocy rodakom z forum już prywatnie podziękowałem za manual do Metza, a teraz kolejny pytanie z natury podchwytliwych:
Wysuwany z Metza dyfuzor jest bo jest. Przydałbym się zatem nakładanych stofen i mam taki na oku, za 49 złociszy:
http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=552
Nie piszą tam, że pasuje on na lampkę Metz 58, ale pasuje na FL50. A na aukcji na allegro widzę ludzi sprzedających dwa razy droższy stofen, gdzie podają, że pasuje na FL50 i Metz 58. Wychodzi zatem na to, że rozmiar głowic w tych lampach jest podobny.
Czy aby na pewno? Zmierzyłem ekierką głowice i wychodzi mi 64x45, wymiar kompletnie inny niż podają w foto-tipie.
I bo ja wiem, jaki stofen teraz kupić... Tylko nie polecajcie denonków i skarpetek, ja chcę ładny stofen :)
Chyba masz rację, że to nie będzie pasować.
Tu jest aukcja Stofena do FL-50
http://www.allegro.pl/item292045130_...etz_58_54.html
ale Metaz 58 AF-1 nie ma na liście.
Są starsze modele, 40 i 54.
PS
Jest co prawda 58 w tytule aukcji ale to moze być bug.
Odświeżam wątek, bo jestem na etapie zmiany mojej FL-36 (już sprzedana) na coś mocniejszego. Byłem już zdecydowany na Metz'a 58 AF-1, ale znowu zastanawiam się nad FL-50R.
Prośba więc do użytkowników Metz'a o parę opinii po dłuższym okresie użytkowania.
Może Salvadhor lub Marecki coś napiszą?? ;-)