Pani, szmatką albo kawałkiem rękawa przetrzyj i po bólu ;)
Wersja do druku
Pani, szmatką albo kawałkiem rękawa przetrzyj i po bólu ;)
witam, tu jeszcze nie bylem, chyba...
5(chyba). to z kaluza podoba sie
10,11,12 portowe z kaloszami, zurawiami, kaluzami, i jeszcze kaluzami, wg mnie wiekszy kontrast wiekszy mam na mysli wieeeeeeeeeeeeeeekszy, nie wieeeeeeekszy, szary pasuje mi do mglistych i te mi sie tez podobaja,
pozdrawiam
Witam i dziękuję za parę słów :).
W kwestii kontrastu, parę razy już słyszałam takie sugestie, pewnie powinnam się poprawić, choć takie widzenie szaro-szare to chyba mam ;)
PS. A czarownice w kolorze gdzieś tutaj są, trochę wcześniej. Na drugiej stronie.
"Ja wiem, że centralny kadr to "grzech śmiertelny" w fotografii, ale czasem robię wyjątek :wink:"
Myślę, że do końca tak nie jest. Pytałem się raz :wink:. Nad kontrastem i ja zastanawiałem się ale to przecież Twój kontrast :)
Niezłe fotografie.
Jakoś tak boję się przefajnować z tym kontrastem ;).
Jesli znasz zasady i je lamiesz swiadomie (i jesli to wiemy)to tylko chwalic odwage i raczej poznac powod by sie chcialoo a nie wytykac brak zasad powinno.
Kadruj centralnie,rob pod swiatlo,w pelnym sloncu lub w deszczuZakladaj filtry wtedy kiedy nikt nie zaklada.Poznasz wtedy smak migawki.Miej na to wszystko odwage.Tylko musisz umiec sie obronic i przekonac do siebie.To na poczatku.Pozniej zdjecia beda bronic sie same,Ty bedziesz przysluchiwac sie tej obronie,wtracajac albo i nie jakies slowko.
Popatrz.W deszczu,pod swiatlo z filtrem gwiazdkowym i odblaskowym(filtry kompowe)nieszczelnym aparatemZałącznik 76810
W przypadku "inkryminowanego" :) zdjęcia polowego centralny kadr zastosowałam z wyboru, choć naturalnie była to jedna z wypróbowanych kombinacji. Jak wygrzebię resztę, to coś jeszcze dla porównania wstawię.
W sumie zajmuję się fotografią na tyle długo, by to i owo wiedzieć, na tyle krótko, by mieć jeszcze pole do nowych prób. Sposób prezentacji moich zdjęć jest bardziej pochodną widzenia i estetyki własnej, niż osławionego "tak miało być" początkujących.
A fota w deszczu świetna. Moje uznanie.
PS. Oczywiście z uwagą czytam wszystkie opinie. Z nadzieją na poprawienie umiejętności :)
To nie grzech, grunt to świadomość tego co się chce uzyskać. Zbieżność jest w porządku a zasady do łamania.
Ja to sobie przesunąłem nie dla reguł, a dla tego że fajnie wygląda.
Cieszę się ze świadomości naginania czasoprzestrzeni horyzontu zdarzeń. :-D
---------- Post dodany o 22:01 ---------- Poprzedni post był o 21:58 ----------
O! No, no ... to prawda, coś jak "prawda czasu, prawda ekranu"
Dziękuję :)
A w temacie czasoprzestrzeni:
http://demotywatory.pl/896143/Twoj-stary