Odp: Coś dla saperów fotografii czyli karabiny, czołgi, okręty oraz inne bunkry :)
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Jest tam w pobliżu jakiechś schronisko młodzieżowe lub w miarę tania baza noclegowa:?:
Pokoje gościnne Stada Ogierów Książ, parę kroków od Zamku Książ. Byłem, polecam.
Odp: Coś dla saperów fotografii czyli karabiny, czołgi, okręty oraz inne bunkry :)
Cytat:
Zamieszczone przez
MaciekMG
...może by wypalił mini-zlot MRU-bunkrowy?
Od 6 lat wybieram się do MRU. Może dałoby się zrobić jakiś plener (poprawność merytoryczna: nie mini-zlot), też zastanawiałbym sie nad tym:-)
15 załącznik(ów)
Riese - Osówka
Przed wejściem eksponat z filmu Tajemnice Twierdzy Szyfrów
Załącznik 74860
Wewnątrz
Załącznik 74861Załącznik 74873Załącznik 74872Załącznik 74870Załącznik 74862
Załącznik 74868Załącznik 74867Załącznik 74866Załącznik 74865Załącznik 74864
Coś mało tego betonu...
Załącznik 74863
Eksponaty znalezione w tunelach
Załącznik 74871
W tunelach również znaleziono stoły do przywiązywania więźniów
Załącznik 74869
Wagoniki, którymi więźniowie wywozili skały z tunelu
Załącznik 74874
2 załącznik(ów)
Ale świetny temat wprowadziłeś wątku, ja już jestem pewien na pewno tam pojadę:wink:
1 załącznik(ów)
ORP Blyskawica jeszcze w sluzbie.
13 załącznik(ów)
Riese - Sokolec
Tunele są wykute w miękkim piaskowcu
Mur oporowy
Załącznik 74959
Kanały odwadniające sztolni
Załącznik 74961Załącznik 74960
Sztolnie nr 2 i 1
Załącznik 74965Załącznik 74964Załącznik 74968Załącznik 74967Załącznik 74970Załącznik 74971
Ostał się kawałek torów
Załącznik 74969
Co chwila zawał
Załącznik 74966
Sztolnia nr 3 (tuż przed odkrywką) TVN 24 interesował się tą sztolnią, ale do czasu :( coś musieli znaleźć, a TVN 24 olewa mnie, nie chce nawet udostępnić filmiku z reportażu, widziałem tylko dwa filmiki w tv, w drugim filmiku widać było na ścianach wieszaki na kable takie jak w MRU, miał być kolejny reportaż po przejściu kolejnego zawału ale się nie doczekałem
Załącznik 74963Załącznik 74962
W sztolni jest bardzo duża wilgotność, z aparatu leci woda
Tajemnice skryte w tych tunelach i sztolniach raczej nigdy nie zostaną wyjaśnione.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Tajemnice skryte w tych tunelach i sztolniach raczej nigdy nie zostaną wyjaśnione.
Będą będą :)
Tak pomyslałem, patrząc na te zdjęcia. Nie chce mi się wieżyć, aby oficjalnie ktoś tam się podjął poszukiwań. A na "dziko" ryzyko może być zbyt duże.
Masz jakieś przypuszczenia co do tego, co się tam kryje?????????