Odp: M.ZUIKO DIGITAL ED 60 mm 1:2.8
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Ależ ja się zgadzam. W końcu do makro za 1800 można kupić nawet Sigmę 150/2,8, ale są znakomite inne rozwiązania, poczynając od odwrotnie mocowanego Heliosa , poprzez m42, po mieszki, Raynoxy i inne konwertery, dla każdego coś dobrego i na miarę jego budżetu...
Pewnie, ze sa...
Tylko zycie pokazuje, ze kto raz sie zetknal z S150 to w 90% przypadkow nie pokocha juz nic innego :)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
A dla chcących coś od Olka , pożądających AF, nie liczących kosztów lub lubiących nowe technologie, czy lubiących wygode to systemowe szkiełko jest bardzo dobrym rozwiązaniem.
W rzeczy samej.
Osobiscie to widze jako uzupelnienie szklarni posiadanych juz sloikow do makro, jako kolejny ficzer w plecaku.
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Pewnie, ze sa...
Tylko zycie pokazuje, ze kto raz sie zetknal z S150 to w 90% przypadkow nie pokocha juz nic innego :)
Potwierdzam.. ;)
Choć zestawem om-d +60tka nie pogardziłbym, oj nie..
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
ciekawe czy pojawienie się w sprzedaży 60/2,8 wpłynie na spadek ceny panasonicowej 45/2,8 makro?
A kiedykolwiek coś staniało z panasonica z powodu posiadania konkurencji?
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
A kiedykolwiek coś staniało z panasonica z powodu posiadania konkurencji?
W czasach kiedy nie było m9-18 Lumix G 7-14 kosztował $1099, dzisiaj $889, Lajka, o której mowa kosztowała na wejściu ztcp podobnie - dzisiaj tylko $699. Lekarstwem na drogiego Panasa jest Olympus i jego program OlyJedi. Pozostaje tylko grzecznie poczekać na Olkowe/Jankowe małe zumy "wyższej" klasy.
Dla EM5 kitem jest 12-50, ciekawe co wrzucą do kartonu razem z OMDpro? Dla mnie naturalnym kitem byłoby małe 12-60 f/2.8-f/4, jak pisał Janko bardzo równe w całym zakresie. I mamy zestaw marzenie.
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
W czasach kiedy nie było m9-18 Lumix G 7-14 kosztował $1099, dzisiaj $889, Lajka, o której mowa kosztowała na wejściu ztcp podobnie - dzisiaj tylko $699. Lekarstwem na drogiego Panasa jest Olympus i jego program OlyJedi. Pozostaje tylko grzecznie poczekać na Olkowe/Jankowe małe zumy "wyższej" klasy.
Dla EM5 kitem jest 12-50, ciekawe co wrzucą do kartonu razem z OMDpro? Dla mnie naturalnym kitem byłoby małe 12-60 f/2.8-f/4, jak pisał Janko bardzo równe w całym zakresie. I mamy zestaw marzenie.
Obawiam się, że jednak przeceniasz wpływ programu OlyJedi na politykę cenową Panasa, a już szczególnie na jego dolarowe ceny :)
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Pozostaje tylko grzecznie poczekać na Olkowe/Jankowe małe zumy "wyższej" klasy.
Problem w tym, że ludzie wiecznie nie żyją - więc za długo czekać nie mogą...
nie wiem, czy ktoś już wrzucił linka(?)
na optycznych pokazali zdjęcia testowe:
http://www.optyczne.pl/5318-nowość-O...ykładowe.html
Zajrzałem do cennika cyfrowe.pl i już staniało do 1799zł. Czyli zgodnie z oczekiwaniami cena spada i to zaskakująco szybko.
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Zajrzałem do cennika cyfrowe.pl i już staniało do 1799zł. Czyli zgodnie z oczekiwaniami cena spada i to zaskakująco szybko.
cwaniaki - jeszcze rano było 1734 zł ale była tylko opcja "zapytaj o dostępność". Wypozycjonowali się w porównywarkach cen to dali dostępność i podnieśli cenę...
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
cwaniaki - jeszcze rano było 1734 zł ale była tylko opcja "zapytaj o dostępność". Wypozycjonowali się w porównywarkach cen to dali dostępność i podnieśli cenę...
Jak widzę gdziekolwiek "zapytaj o dostępność" albo "sprowadzamy w 7-10 dni" to wiem, że sklep nie ma towaru nawet na horyzoncie i nie wiadomo w jakiej cenie.