Jakby nie było tego szarego po lewej stronie pojazdu i kołnierzyk byłby po prawej poprawiony było by cudnie.
Wersja do druku
niestety nie stać mnie było na luksus usunięcia tego szarego, usunąłem tylko tylne światła żeby nie rzucało się to szare jeszcze bardziej w oczy ;)
Z wczorajszej ale jeszcze świeżej sesji dla Yamiego. Obróbka sprowadziła się do paru stępelków w ACR i lekkiego podprostowania kadru :)
Myślisz że zimne kolory by bardziej pasowały?
Nie.Nie mysle tu o zimnej czy cieplej tonacji.Pisze o pomaranczowym zafarbie.To inna para kaloszy.Wg mnie jesli juz o cieple i zimnie zaczeles to najbardziej optymalna wersja to wersja naturalna.Troche ta gitara Ci popsula odbiciem swiatla.I """wsciekly zolty ""zapanowal w glebi kadru,w cieniach ze swoimi odcieniami.
Ach popatrz-radykalnie w druga strone Załącznik 70567
Nie widzę tam żadnego pomarańczowego zafarbu ani wściekłej żółci. Kolory są ciepłe, bo i takie są kolory wnętrza. Nie ma sensu na siłę poprawiać wszystkiego do idealnej bieli, zabijając klimat pomieszczenia. A odbicie światła na gitarze to chyba żart, Mirku.
Jeden widzi drugi nie widzi.To juz tak jest i sie nie zmieni.Ty twierdzisz,ze nie ma sensu poprawiac do idealnych kolorow.Ja natomiast znam ludzi,ktorzy odrzuca kazde zdjecie i nie puszcza dalej gdy widac zachwiana rownowage koloru.Dopisza jeszcze cos o kupnie monitora,ustawianiu koloru i podszkoleniu sie w obrobce.Co"kraj to obyczaj""Wszystko zalezy w jakim srodowisku sie to odbywa.
Ja nigdzie nie napisalem,ze jest zle czy brzydko.Napisalem,ze wedlug mnie.
Czy z gitara to zart-chyba nie.Powierzchnie blyszczace i kolorowe maja to do siebie,ze odbijaja swiatlo w swoim kolorze.Dlatego mamy blendy takie i inne.Srebrne i zlote,biale i kolorowe.Tu akurat mysle ze od jej pudla sie tak odbilo w kolorze.Klimat pomieszczenia mysle,ze lepszy bedzie jak bedziemy w nim widziec barwy w cieniu bez zadnej kolorowej poswiaty.Wszak i mebel i imitacja gatunku drewna na podlodze nie nawiazuje tam do kolorowej sali na dyskotece,a gitara i ubior postaci tez nie utozsamia sie z "przytupajka obficie polewana""
Moze za malo widoczne sa takie znaczki ja """"""-to o wscieklosci zoltego:-P
Fakt, gitara "świeci" Poza tym zgodzę się, że zdjęcie wewnątrz z zastanym światłem ma swój klimat...
no cóż, jeden lubi ogórki drugi ogrodnika córki ;)
Dzięki za komentarze :)