14-35 będzie w Nowicy
Wersja do druku
14-35 będzie w Nowicy
mówisz i masz :-)
http://optyczne.pl/4098-nowość-Produ...³w_Leica.html#
Obiektywy za kilkanascie tysiecy to reczny montaz ale te tanie plastikowe to moze i recznie ale bez takich ceregieli jakna filmie. Czesto sie spotyka obiektywy, ktore z jednej strony kadru daja gorszy obrazek niz z drugiej strony i w centrum. Winny jest pewnie ten pospieszny montaz, brak kontroli po wykonaniu itp.
Zgoda Adaś. Piszę o tym bo ktoś pisał o upadku systemu i zalegających w magazynach topowych szkieł olka. Szkła topowe można produkować w ilości tyle ile potrzeba. Czyli nie za dużo, nie za mało. Odwrotnie jak puszki. Tam opłacalna jest tylko masowa produkcja. Dlatego na E5 miałem napisane "made in China"
Moim zdaniem E-7 nie będzie. Jeśli się przyjrzeć marketingowi Olka - nakierowali się na mikro i tak juz zostanie. Wystarczy chociazby spojrzec jak sie po kolei wycofują z produkcji obiektywow (SIGMA juz nie robi nic dla 4/3).
Szkoda, bo to jest naprawde dobry system. Nie chce wywolywac tutaj dyskusji o wyzszosci mikro nad duzym 4/3 - jednakze Peny i OM-D jakos mi nie leza. Porownywalem ostatnio ergonomie OM-D do E-5 i ten drugi jednak jest dla mnie o wiele wygodniejszy.
Prawda jest taka (smutna niestety), że tylko kasa sie liczy. A trend jest na male "małpkowate" aparaty a nie duże lustra - i dlatego nie będzie dużego 4/3. Kropka.
Ciężko oczekiwać żeby firma która przecież za cel ma zarabianie, tworzyła aparaty tylko dla sztuki.
Choć z drugiej strony Sigma cały czas robi lustrzanki, a chyba mało kto je kupuje.
Mam nadzieję, że Olympus jednak jeszcze wypuści jakieś body 4/3, może nawet bez lustra.
Zaczęło się E3 , E-5 , E-7...... :-D Znowu okres gdybania, potem pobożnych życzeń, następnie u jednych zachwyt u innych frustracja a u jeszcze innych ban. :-D
Mi E-cegła działa, nim się zepsuje minie trochę czasu.
Czy wyprodukujÄ… E-7, pewnie tak ale poczekam na E-9 bo ten co mam
powinien działać jeszcze wiele lat, a sprawnego sprzętu nie muszę wymieniać
na nowszy tylko dlatego, że się ukazał. Fotek też lepszych nie zrobię bom nie Horowitz.
A te co sobie pstrykam, to mi siÄ™ albo podobajÄ… albo nie podobajÄ….
Ale to nie wina aparatu. :-D
Nie martwcie się na zapas będzie dobrze. :-D