-
1 załącznik(ów)
Wiele nie udało mi się zrobić, chociaż wydaje mi się , że jest trochę lepiej. Szumy są skutkiem ISO400, (wydaje mi się) lekką mgiełką i sporym kropem- ten kadr to ok. 2/3 pełnej klatki. Moim zdaniem, mocniejsze odszumianie, spowodowałoby, zatarcie wielu szczegółów. Chyba, że ktoś ma większe umiejętności niż moje :wink:
Zdjęcie wywołane w Olympus Studio, bez ingerencji w ustawienia. Potem odszumione w Noisware. Dopiero w takiej postaci, poddałem końcowej obróbce w Gimpie.
-
co to za program do odszumiania
efekt naprawdę dobry biorąc pod uwagę materiał wyjściowy
dzięki
-
-
Ciekaw jestem, czy dla Windy7 działa?
-
-
-
-
2 załącznik(ów)
Poddaję pod ocenę krytykę kolejne zdjęcie i proszę o rady
Fotografowanie architektury u mnie kuleje wstawiam pomniejszony jpg z aparatu i zdjęcie po obróbce. Czy obróbka zdjęcia jest właściwa czy należy coś poprawić?
-
1 załącznik(ów)
nie wiem czy jesteś zwolennikiem prostowania perspektywy, ale można to ustawić do pionu
na 2 na silę próbowałeś zrobić biały śnieg co się odbiło na kolorze budynku za dużo czerwieni na nim.
Jak masz rawa spróbuj ostawić WB na jakieś 3000 może 3200K i zobacz co wyjdzie .
Pozwoliłem sobie przerobić mam nadzieje,że nie masz mi za złe.
Jakość mi padła bo to praca nad małym plikiem
-
prostowałem :)
stawiając podobne zdjęcie zarzucono mi ze nic nie widać w tzw cieniach więc potraktowałem zdjęcie wypełnieniem światła w Lightroom nie wiem czy taki efekt końcowy należy uzyskać?