tak sobie przeglądnąłem Twoj wątek i czesc zdjec jest bardzo fajnych. Koscieliska wyszla super :)
---------- Post dodany o 16:46 ---------- Poprzedni post był o 16:42 ----------
...te ostaynie nienajlepsze, okienka zdecydowanie sie wyrozniaja
Wersja do druku
tak sobie przeglądnąłem Twoj wątek i czesc zdjec jest bardzo fajnych. Koscieliska wyszla super :)
---------- Post dodany o 16:46 ---------- Poprzedni post był o 16:42 ----------
...te ostaynie nienajlepsze, okienka zdecydowanie sie wyrozniaja
Nie ostrości, ta jest - raczej kontrastu. Pójście w samo nasycenie daje specyficzne, czasem fajne efekty, ale czasem nie.
Ogólnie zdjęciom brak korekcji perspektywy, lub robienia z miejsca bliższego osi perspektywy. Ostatnie foto do zabawy z krzywą tonalną: niebo przyciemnić, piasek rozjaśnić.
Kompozycyjnie te kadry nie są jakąś rewelacją.
To bym widział tak : wyrazistsze, soczystsze, kontrastowsze i oczopląśniejsze :
No, nie wiem Dzuiko, moim zdaniem za bardzo pojechałeś, zwłaszcza z kontrastem.
Wolę to: (załącznik)
Ale muszę przyznać, że miałem duży kłopot, żeby znaleźć jakieś sensowne dla mnie ustawienie.
No, powiedzmy, że wypośrodkowałeś między Aldii`owskim a moim.
Nie wiemy na razie, co na to autor.
Dzięki za odwiedziny. Chyba bardziej podoba mi się wersja poprawiona przez deduch-a, chociaż nie wiem czy nie aż za mocno kontrastowe. Ale kolorystycznie podoba mi się.:wink:
Heh, tu jest mało kontrastu, jak mówiłem, pójście w nasycenie daje specyficzne efekty. Przede wszystkim wyrugowałem multum czerwonego, który odpowiadał za jaskrawość muru. Przy okazji okna zaczęły bardziej odcinać się na niebiesko. Było jeszcze parę zabaw, ale to najważniejsze.
Jeszcze udało mi się złapać jesień...
48Załącznik 56848 49Załącznik 56853 50Załącznik 56859
51Załącznik 56861 52Załącznik 56862 53Załącznik 56863