Oj nie.Nortona to sie je calkiem inaczej.Oni tam to zrobili tak jak by efekt Dragana osiagnac metoda Bleach Bypassa z Nika.
Czasem mi sie wydaje ,Ze zbyt duzo "fachowcow" sie publikuje ze swoimi wynalazkami w necie.
Wersja do druku
Może i Mirku masz rację, osobiście nie używam tego typu obróbki, jeśli już to coś tam po swojemu ponakładam w warstwach na zdjęcia. Z tego co widywałem w sieci i na niektórych fotach znajomych to tak wszyscy nazywają taki efekt. Stąd mój link.
Poprzednie jako tako się widać spodobało ;) Ale jeszcze wrócę do tych zdjęć, bo mi osobiście się podobają.
Na razie biorę grzyby na tapetę, bo w końcu sezon mamy.
56.
Załącznik 70682
Pokombinuj wg takiego czegos.Kryciem na masce mozesz sie pobawic i miejscowo zamalowywac lub gumkowac-moze Ci sie przyda.Załącznik 70683Załącznik 70684
A ja tam akcji nie dołączałem? Dołączałem ... o tu: Kanapka w akcji do PS'a
---------- Post dodany o 21:05 ---------- Poprzedni post był o 21:00 ----------
Fajne, tylko ten efekt sprawdza się przy niemal idealnie doświetlonych kadrach. Z Ortonem jest inaczej, on często "ratuje fotę"
---------- Post dodany o 21:13 ---------- Poprzedni post był o 21:05 ----------
Tak powinien wyglądać Orton ale jest masa innych efektów zbliżonych, to co opisuje Mirek i co jest w tutku to też taki zbliżony efekt. Do prawdziwego potrzebne dwa kadry. To tak jak z HDR można go zrobić z jednego kadru, ale w rzeczywistości potrzeba 3do5 od różnych ev.
Reszta grzybów czeka na wywołanie, a na razie coś takiego po odrobinie zabawy z AfterShot Pro. Trochę martwi mnie, że Raw Therapee nie chce działać, ale jakoś sobie radzić trzeba. Jakby nie było, gdyby okazało się, że przyjdzie mi wywoływarkę kupić, to produkt Corela jest sporo tańszy od LR.
57.
Załącznik 70705
58.
Załącznik 70706
58 jest świetne.