Odp: Desperacja czysta... ( Olympus Studio - zakup)
Cytat:
Zamieszczone przez
SlawekPS
No i tak dalej nie jest. Dzisiaj zainstalowałem jakieś nowe uaktualnienie programu OV i .... zniknęła ikonka sterowaniem aparatem. Na nic próby kopiowania plików do określonych folderów. Olympus załatał "dziurę". :(
Że też nie przeczytałem Twojego posta wcześniej. :evil: Zanim zaktualizowałem program.
Normalnie szlag mnie zaraz trafi. Mam nadzieję, że mam gdzieś na dysku wcześniejszą wersję OV2 do zainstalowania.
Może dostanę bana ale mam to głęboko w korpusie. Jak to możliwe, że Canon daje oprogramowanie umożliwiające sterowanie aparatem z kompa bez żadnych ceregieli i to z najtańsza lustrzanką bez konieczności dodatkowego bulenia za to?
Najlepiej zajmować się wyprowadzaniem kasy z firmy boczną furtką niż chociaż bokiem stanąć do klienta, bo o stawaniu przodem to już chyba niema co marzyć. :evil::evil::evil::evil:
nie wiem czy porada nadal aktualna ale znalazlem cos takiego
http://www.digital-photography.pl/en...a-control.html
wlasciwie przypadkiem bo szukalem info dla kogos z forum o filtrach artystycznych i pomyslalem ze moze sie przydac
Cytat:
Zamieszczone przez
Centus
Dzięki Centus ale to nie pomaga bo chodzi właśnie o to, o czym pisał SlawekPS.
Po zainstalowaniu uaktualnień do wersji 1.2 przestaje działać sterowanie aparatem co dla wielu osób jest delikatnie mówiąc wkurzające.
Udało mi się znaleźć starą wersję OV2 na dysku (1.1.1.0) Odinstalowałem uaktualnioną wersję. Zainstalowałem starą (nie da się zainstalować starszej w tym samym systemie [chyba]) Zrobiłem te fiki miki z kopiowaniem pliku z cplugins do plugins (oczywiście Olympus Studio nadal pozostaje zainstalowane choć już dawno jest nie aktywne).
Zrestartowałem komputer i... wszystko wróciło do normy.
Instalkę wypaliłem sobie dodatkowo na płytce (tak dla bezpieczeństwa)
A po tej całej akcji osiwiała mi druga połowa brody.
A już się bałem, że będę musiał kupić Canona w tym tygodniu.
Nie chce mi się za bardzo analizować dlaczego, ale po upgrade vievera do najświeższej wersji sterowanie E30 nadal działa na moim kompie.