Odp: Jaki monitor do obróbki zdjęć
Cytat:
Zamieszczone przez
Koriolan
Ja mam Neca 231 i z całą stanowczoscia stwierdzam, że mojemu poprzedniemu Sony HX 95 może czyścić ekran, tryby predefiniowane nie nadają się do niczego a tryb ECO daje efekty zupełnie nie przewidywalne.
Co więcej - wg mnie po wyłączaniu eco ( pracujemy w eco 1/2 i wracamy do eco off), nie wraca do poprzednich wartości jasności i kontrastu.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Ja jestem z mojego 232 zadowolony i nie mam podobnych spostrzeżeń poza tym, że tryby predefiniowane są takie sobie - na szczęście można sobie co nieco ustawić.
Cytat:
Zamieszczone przez
Koriolan
Ja mam Neca 231 i z całą stanowczoscia stwierdzam, że mojemu poprzedniemu Sony HX 95 może czyścić ekran, tryby predefiniowane nie nadają się do niczego a tryb ECO daje efekty zupełnie nie przewidywalne.
Co więcej - wg mnie po wyłączaniu eco ( pracujemy w eco 1/2 i wracamy do eco off), nie wraca do poprzednich wartości jasności i kontrastu.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Mówisz o tym: http://rcs2.pl/nec-multisync-pa231w.html ? Skalibruj sprzętowo.
Ale mi zamieszaliście. A dzięki temu Hrabiu to już wcale nie jestem przekonany czy kupować 27 cali. Myślałem, że przynajmniej tyle wiem ;)
Czy w praktyce inne (poza TN) matryce znacznie górują nad IPS?
Cytat:
Zamieszczone przez
Wieprz
Ale mi zamieszaliście. A dzięki temu Hrabiu to już wcale nie jestem przekonany czy kupować 27 cali. Myślałem, że przynajmniej tyle wiem ;)
Ach,zeby Ci rozjasnic to kup cos od nich http://www.quato.de/english/news.php Inne monitory to tylko polsrodki:-P.
To tak jak z soczewkami do makro zaczynasz a na sigmie 150 konczysz.
Cytat:
Zamieszczone przez
Wieprz
Monitor 27 cali??? Ustaw sobie karton o takim rozmiarze na biurku czy gdzie tam komputer masz i zobacz jak będziesz musiał głową kręcić, żeby widzieć co na ekranie jest. Wg mnie już przy 22 calach jest problem żeby ogarnąć cały ekran, gdy stoi on na biurku (ok. 50 cm od głowy).
No chyba, że masz super wzrok, to ustawisz go metr od siebie. Ale po co wtedy taki rozmiar, literki będą za małe. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
slaszysz
Monitor 27 cali??? Ustaw sobie karton o takim rozmiarze na biurku czy gdzie tam komputer masz i zobacz jak będziesz musiał głową kręcić, żeby widzieć co na ekranie jest. Wg mnie już przy 22 calach jest problem żeby ogarnąć cały ekran, gdy stoi on na biurku (ok. 50 cm od głowy).
No chyba, że masz super wzrok, to ustawisz go metr od siebie. Ale po co wtedy taki rozmiar, literki będą za małe. :)
Do zgladania mam 30" a ogolna "matka" jest 42"(maja kupic wiekszy bo szef nie chce na karku pracownikowi siedziec)
A na literki to rolka i Strg(a u Ciebie to chyba Ctrl)-rolka w myszce oczywiscie.
Czym się zajmujesz, Mirku, jeśli wolno zapytać?:)
Chyba by mi głowa odpadła od kręcenia na boki.:roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
slaszysz
...Wg mnie już przy 22 calach jest problem żeby ogarnąć cały ekran, gdy stoi on na biurku (ok. 50 cm od głowy)...
Nie do końca rozumiem, mam od 2 lat 24" (wcześniej 17") i w końcu wszystko się mieści np. przy obróbce fotek - duży obrazek i wszystkie paski z Gimpa...:roll:
A co do tematu to faktycznie MSZ Samsung robi najlepsze matryce w niskim segmencie cenowym...