"aby Móc regulowac´ czu?os´c´ iso [i nie tylko jak mniemam] nalez˙y uruchomic´ ekran 'test';"
..moze to glupie pytanie, ale ktory to ekran???
Wersja do druku
"aby Móc regulowac´ czu?os´c´ iso [i nie tylko jak mniemam] nalez˙y uruchomic´ ekran 'test';"
..moze to glupie pytanie, ale ktory to ekran???
Wim, że nie da się licznika cofnąć. Więcej opisywać nie będę.Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Ja powiedziałeś A, to powiedz B i się nie wygłupiaj. Czy ten licznik jest miarodajny, czy nie?Cytat:
Zamieszczone przez RadioErewan
AAaaaaa. Jak kazde oprogramowanie, i to w aparatach ma swoje wady...
Licznika moze i nie da sie cofnac.
Ale na 100% da sie powiedzmy, "pominac" zaliczenie klapniecia.
Całe szczescie, ze olympus dal nam 2 latka gwarancji na sprzet.
To jest kawalek czasu, jak ktos namietnie fotografuje i w tym czasie jak ma cos pasc to napewno padnie.
Gorzej sprawa wyglada z uzywkami, ale w takiej sytuacji to nie ma znaczenia czy to aparat, komputer, czy samochod, nigdy nie mozna byc niczego pewnym.
Nie strasz - okropnie to zabrzmialo ;)Cytat:
Zamieszczone przez deeper
Taka jest prawda, niestety nic nie jest doskonałe.
Wiec odrobina rozwagi i dobrego rozsadku nie zaszkodzi.
Jestm nowy mam E-300 od 2-tygodni sprowadzony z Usa i mam problem jestem zainteresowany wiekszym iso i po wpisaniu sekwencji podstawowej wchodziw tryb serwisowy:
aby Móc regulować czułość iso [i nie tylko jak mniemam] należy uruchomić ekran 'test';
1.uruchomić menu serwisowe
2.przejść do str.3 -przycisk 'iso'
3.nacisnąć kolejno; lewo 'metering mode' >góra 'wb' >prawo 'af' >dół 'iso' >spust 'shutter' >'ok'.
4. na ekranie 'test' strzałkami ^ wybrać 'program:10' strzałką > wybrać wartość 'item:0'
ale nie przechodzi w tryb testu i ustawinai iso czy nie jest to prblem zmiany softu na 1.4
lub co robie zle ???
Mój E-300 po aktualizacji oprogramowania do ostatniej wersji także nie wchodzi w tryb testu.
Chyba Oly coś poblokował :cry: . Liczmy na to, że zrobi jakiś sensowny soft, który unowocześni nasze E-300 ;) .
a czy można wrocic do poprzedniej wersji softu i jak
Chyba masz rację bo mój E300 nie zlicza. Zlicza jedynie ilość fotek i ilość użycia lampy błyskowej.Niebieska kontrolka czyszczenia matrycy błyska za każdym włączaniem aparatu.ale ilości cykli czyszczenia też nie zlicza.Nurtuje mnie pytanie, czy tak powinno być.Cytat:
Zamieszczone przez deeper