Fajna nocka, szkoda ze exif'a nie zostawilas
Wersja do druku
Fajna nocka, szkoda ze exif'a nie zostawilas
Kolejne zdjęcie z serii PTAKI:
Pozdrawiam
bardzo mi sie podoba... ale dlaczego z lewej tak mało miejsca? ramka ma byc styczną do ogonka? ;) Pzdr.
@qwerty: akurat ramka jest poaza zdjeciem. A tak mi sie udało złapać mewe w tle, że ogonek jest styczny z ramką.
bardzo ladnie, tylko jak dl mnie za ciasno na gorze....
ladne zdjecie ale jak dla mnie za malo gory za duzo dolu no i zal scietego ogonka albo na 0
ale ja sobie wyobrazam to zdjecie tak:
linia murku przebiegajaca od prawego dolnego rogu po lewy gorny, wtedy ptaki wyszly by na centralnym kadrze, ale tego z prawej robil bym ostrego i patrzy w lewa ( a on by byl bardzie z prawej strony kadru, wydaje mi sie ze taka kompozycja znacznie ciekawsza by byla, no nic nie duzo brakowalo
oczywiscie to jest tylko moje zdanie i jak ja bym to sie staral zrobic
Niczego sobie, choć rzeczywiście trochę szkoda tej ciasnoty z lewej strony.
Mam jeszcze jedno takie spostrzeżenie, całkowicie prywatne :wink: - ta mewa w głębi jest w mocnym punkcie i jakoś wzrok kieruje się bardziej na nią, przy czym to pierwsza mewa jest ostra a tamta już mniej. Nie przeszkadza mi to, ale szczerze piszę jakie mam odczucia 8)
PS. Widzę że pogoda nawet dopisała, bo ostatnio ciężko było ze słońcem w Trójmieście :D
Pozdrawiam
może DraXan masz racje.
W innym wątku na forum poruszałam temat problemu mojego aparatu i z łapaniem ostrości na różne przedmioty. Starałam sie to zdjęcie robić tak aby było poprawne i nie zaczął mi fiksować AF. Ale jak to sie mówi złej baletnicy przezkadza rąbek spódniecy więc nie narzekam.
Mew w Gdyni mam pod dostatkiem więc pewnie bede jeszcze na nich ćwiczyła swoje umiejętność. A jeśli mowa już o mewach, to może mi ktoś poradzić jak zrobić dobre zdjecie mewy w locie aby ptak wyszedła ostry i zdjęcie nie przepalone albo nie za ciemne ?? Na 100 zdjęć które zrobiłam 100 zdjęć nie wyszłó :(. Czekam na rady.
Pozdrawiam
@No-shadow Kick: pogoda płata niezłe figle w 3city. akurat trafiłam na 3 minuty słońca (poważnie) bo podem rozpetała sie śnieżyca. he he
ponizej zdjęcia:
1) jeszcze było słoneczko
http://arturo.serv01.net/olympus/upl...i/P3200962.JPG
2) a to pare minut później
http://arturo.serv01.net/olympus/upl...i/P3200967.JPG
A co do mewy w tle, to pierwotnie miało jej tam nie byc, ale przyleciała i takie zdjecie mi wyszło :)
@martha ale szumy na 2 fotce :) (taki zarcik)