Na początek rzuca się w oczy że modelka chyba dość dobrze się czuła przed obiektywem:) Osobiście podoba mi się 3 :) Grizz fajnie podpowiada z kadrem, mogło by być ciekawie :)
Wersja do druku
Na początek rzuca się w oczy że modelka chyba dość dobrze się czuła przed obiektywem:) Osobiście podoba mi się 3 :) Grizz fajnie podpowiada z kadrem, mogło by być ciekawie :)
Witam.
Moim zdaniem za ciasno w 60 ,pozostałe bardzo sympatyczne.
Malo wiem o portetach, wiec zazwyczj sie nie wypowiadam, ale w tym wypadku instynktownie uchylam sie za 1 i 2. Ladnie, naturalnie.
dziękuję bardzo za opinie. niedługo kolejna sesja z tą dziewczynę, mam nadzieję, że równie dobrze wyjdzie:)
żeby odejść od portretów, coś z końca zeszłego roku:
63.
Trochę zdjęć z sesji z Alicją.
/ Irku, jeśli tu zajrzysz, to może rozwinąłbyś temat grafiki?:) Ciekawy jestem Twojej opinii, co do obróbki.
64.
65.
66.
67.
64 bardzo sympatyczne zdjęcie. Ogólnie twoja obróbka, tj bw bardzo mi się podoba:wink:
Przywołany przez Autora piszę :64 i 65 podobają mi się --jakoś grafika tu nie razi (można to nawet nazwać high key)--Natomiast 66 mi nie pasuje pod względem tonalnym --może to sprawa także kompozycji. O ostatnim 67 trudno napisać coś sensownego (taki sobie pstryk za jasno odtworzony) --Ale nie bierz zbyt poważnie czyichś ocen i gustów...liczy się Twoje odczucie w końcu...pozdrawiam
64. jak dla mnie...
Patrząc na Twoje ostatnie portrety bardzo podoba mi sie sposób ujecia modelki, na każdym jest inna poprzez spojrzenie, profil. Ładnie prezentują się oczy, włosy, owal twarzy. To o czym napisałem wciąga ale nie jestem w sposób jednoznaczny zachwycony fakturą skóry twarzy. Z jednej strony nadaje, tak przez Ciebie przedstawiona jakąś subtelną czystość, z drugiej sprawia odrealnione wrażenie. Na pewno nie pozostawiają widza obojetnym.
Dziękuję bardzo za Wasze wypowiedzi:) następne czarno-białe ujęcia postaram sie dopracować bardziej.
co sądzicie o tej sesji? Na zdjęciach Aleksandra
68.
69.
70.