Bingo, niestety nie mogę już dać + do rep ;)
Wersja do druku
Na razie pewnie obrazki będą kiepskie, zanim będę mógł coś sensownego pokazać to minimum tydzień minie. Właśnie się wybieram po 50tke, na sigmę trochę poczekam.
Oczywiście jak któryś z was jest z KRK (lub w nim będzie) i ma ochotę kiedyś się pobawić (aparatem) to zapraszam.
=== WSZYSTKIM bardzo dziękuję za wypowiedzi w tym wątku. ===
Porównanie C5DII i A900, ciut spóźnione, jak widzę, ale co tam. http://www.luminous-landscape.com/re...0-5dmkii.shtml
Qbic, proszę, złóż obszerne zeznania.
Zlituj się. Nie musisz mieć AF-S po 5000zł. Tamron i SIGMA robią coraz lepsze obiektywy. Sam zawsze sceptycznie podchodziłem do produktów niezależnych firm, ale przyznaję, że kierowanie się racjonalizmem może prowadzić na manowce. Jak widomo racjonalizm, to kierowanie się rozumem przy negowaniu lub marginalizowaniu znaczenia zmysłów (w tym przypadku szczególnie wzroku ;-)) oraz doświadczenia (w tym wypadku obcowania ze sprzętem). Warunek przy zakupie jest jeden. Kupowanie w punktach, gdzie osobiście można sprawdzić sprzęt.
Jakiś czas temu wybieraliśmy dla kolegi obiektyw SIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 oraz Tamron 70-200mm f/2.8. Nie taki diabeł straszny, a obiektywy okazały się zacne.
Bardzo jestem ciekawy Twojej oceny A900. W każym razie cieszę się razem z Tobą o ile Ty się cieszysz :-) Na jaki obiektyw SIGMA czekasz?