No właśnie, nie wiem jakim cudem na lcd aparatu widzisz wszystko cudnie. Na oko to jest pewnie ze 2ev niedoświetlenia. Nawet jak naświetlałeś na te światła w tle.
Wersja do druku
No właśnie, nie wiem jakim cudem na lcd aparatu widzisz wszystko cudnie. Na oko to jest pewnie ze 2ev niedoświetlenia. Nawet jak naświetlałeś na te światła w tle.
Załącznik 58251kurde bodzip super to wyszlo , musze pokombinowac bo ten lr jakos chyba cienko mi to ogarnia,pzdr.
hmmm mi wyszlo tak po zdjeciu koloru lekko wyostrzeniu i odszumnieniu
Może tutaj zadam pytanie. Mam profil *.icm z CaptureOne. Chciałbym go wrzucić do Lightrooma, bo moim zdaniem Capture One lepiej radzi sobie z olkowymi kolorami (wyświetlanie, obróbka, wydruk) .Istnieje w ogóle taka możliwość?
Pozdrawiam
Poszukuję paczki profili kolorowych do LR4 symulujących popularne filmy kolorowe 35mm (Kodak Pro, Agfa Optima itp...). Szukałem po necie ale zasysam tylko jakieś śmieci - niektóre są do niczego.
Presety są dobre. To nie działa tak, że klikamy i już mamy gotowy obraz. Trzeba jeszcze użyć suwaków z zakładki Basic (ekspozycja, kontrast, tony, itp.). Same presety ustawiają jedynie sposób oddawania barw. Ludzie ściągają umieszczają na swoich blogach, stronach, ale umieszczają tam same pliki zapominając o opisie co jeszcze trzeba zrobić.
Tak wiem - właśnie ze względu na profile kolorowe chcę ściągnąć te presety ale w dalszej obróbce nie dostaję niczego ciekawego. Kiedyś w LR3 miałem fajne 4 presety które ściągnąłem w jakiejś paczce kilkudziesięciu gotowych i byłem z nich zadowolony. Niestety nie skopiowałem ich przy zmianie kompa.
Duch jakiś?
Od dwóch godzin wariuje mi Lightroom, uparł się i miesza mi interfejsy od LR4 i LR3 - do obróbki niektórych zdjęć dostaję interfejs od 3 a do innych nowszy.
Załącznik 68719Załącznik 68720
Restartowałem kompa, poszukiwałem wrednego wirusa i na razie nic. Jedyne co mi przychodzi do głowy to ponowna instalacja upgradu LR4.
kliknij ten wykrzyknik w prawym dolnym rogu (process version)
Jeśli już wcześniej wołałeś rawa w LR3, to po otwarciu go ponownie w LR4 będzie on się wyświetlał po staremu. Kliknięcie na wykrzyknik załatwia sprawę, ale zdjęcie może wyglądać inaczej, bo w LR4 są już inne algorytmy.
Ale LR wciska mi też interfejs od 3-ki do zdjęć których nigdy nie obrabiałem - nawet tych wykonanych całkiem niedawno (jedno każe mi obrabiać w LR3 a nastepne w LR4).
Klikałem wcześniej w bibliotece na jakieś stare zdjęcia bo poszukiwałem czegoś do obróbki ale na tym się skończyło a LR zaczął wariować.