Lizus! :p :grin:
Wersja do druku
Eeee. tam lizus od razu.
Wróć na początek watku i porównaj z obecnymi :-P:mrgreen:
A dla wszystkich bo juz po północy:
56. Poranna kawa
Załącznik 14601
No ja Was przepraszam, co to za kawa bez szklanki. Była w kuchni. Juz przyniosłem.
57.
Załącznik 14617
Kolejna wrzutka. Zapraszam do komentowania.
58. Mydełko
Załącznik 14618
59. Słoiczek
Załącznik 14619
60. Kosz
Załącznik 14620
61. Różności
Załącznik 14621
62. Drugie śniadanie
Załącznik 14622
Cos się tak uwziął na te stare graty? ;)
Na dworek, słoneczko łapać :)
Kawę podałeś tak jak lubię;aromatyczna,mocna,gorąca,z mlekiem i bez cukru.Dziękuję. ;) :D
Teraz,po kawce czas na ostrą krytykę i tu już nie będzie tak cacy,chociaż nie do końca.
Więc tak;najważniejsze co dotyczy wszystkich ostatnich fot - KOMPOZYCJA - gdzie się podziała ? Upadła wraz z zakładem ?
Jak zdążyłem zauważyc,to jest Twoją piętą achillesową i wyraźnie wpływa na jakośc Twoich zdjęc.
Jest tyle świetnych tutków na necie,poświęconych temu zagadnieniu,myślę że warto ich poszukac i poczytac - to nie jest żaden złośliwy przytyk ale serdeczna rada.
W sumie,ostatnie zdjęcia to martwa natura a tu właśnie kompozycja i światło grają pierwsze skrzypce;z tym drugim nie jest tu źle ale z pierwszym - tak.
Wystarczyło zastosowac najprostszą regułę - mocnego punktu i podeprzec się np.kompozycją po skosie i miałbyś zupełnie inne obrazy.
No dobra,dosyc tych batów,czas na pochwały. ;)
Da się zauważyc,że wprowadziłeś trochę reżyserki.Właściwie to nie trochę a trochę za dużo ale ważne,że ją tu widac,tyle że stosując ją trzeba byc delikatnym - jak motylek. ;) Wykorzystując reżyserię w fotografii uzyskuje się dwa efekty : doskonały i fatalny.Trzeba dążyc do tego pierwszego,chociaż wiem,że to jest już wyższa szkoły jazdy,wymagająca dużego wyczucia,smaku i umiaru.
Jednym słowem - poszedłeś w dobrym kierunku ale trochę tak jakbyś tą układankę budował w rękawicach Muhammad'a Ali'ego. ;)
Pozwalam sobie na taką krytykę,bo wiem,że umiesz wyciągac z niej wnioski i mój czas poświęcony na wizyty u Ciebie nie pójdzie na marne.
Jeszcze raz dzięki za kawkę,teraz czekam na jakieś smakowite ciacho.
Bo co to za kawa bez ciasta ? ;) :D
pozdro.
No tak :) oberwało sie mi. Te fotki które dzis dodałem, robiłem dzisiaj, troche przekombinowałem z reżyserką. Masz rację. Kompozycja to moja najsłabsza strona. tak wiem o tym. Staram sie nad tym pracować.
Ciacha nie mam, ale moze papieroska do kawusi ?
63. papierosy
Załącznik 14626
64. szuflady
Załącznik 14627
65. znalazłem w piwnicy jajko, ale świeżości nie sprawdzałem :lol:
Załącznik 14628
66. w biegu...
Załącznik 14629
Papierosek do kawy ? Jak nie jak tak. :)
W 'szufladach' zastosowałeś jedną z metod budowania kompozycji - przekątna i to się tu sprawdziło.
'w biegu' - też nie jest źle z kompozycją,efekt zoomowania fajnie tu dobrałeś.Pasi.
Ramzes - kolega rocco,zasugerował zmianę repertuaru,ja do tej prośby też się przyłączam,myślę że temat jest już dośc mocno wyeksploatowany i pora coś innego podac na stół. ;)
Tym bardziej,że sztukę budowania nastroju w martwej naturze,można powiedziec zaliczyłeś. :)
Tak przyglądając się Twoim fotom,zauważyłem,że masz oko do spostrzegania rzeczy,którym innym przeszły by koło nosa.Dlaczego więc nie wykorzystac tej umiejętności na ulicy ?
To jest dopiero temat ! Wierz mi,że w tym temacie,nikt nie powie,że się przejadł a wręcz będzie prosił o dokładkę. :)
Jutro niedziela,pogoda ma byc ładna,pakuj klamoty i ruszaj na miasto - najbliżej masz chyba do Dębicy - na początek wystarczy w zupełności ! ;)
Co Ty na to ?
Heh. Ze streetem u nas bedzie cięzko :)
Ale zabieram jutro dzieciaki na wycieczkę na wiezę widokową w Głobikowej - Diplodok tam stoi. Możę cos urodzę w bólach.
Mam kilka pomysłów jeszcze na fotki w pewnym miejscu, ale do tego potrzeba czasu :)
Dziękuje Wam za dotychczasową pomoc :cool:
Nikt nie mówi o stricie,chociaż tego można nawet zrobic w Małych Wdzydzach. :D
Na pewno śledzisz wątek @bufetowej - o czymś podobnym myślę.
No ale jakbyś chciał street,no to panie wątek ten będzie miał rekordy oglądalności,jest tylko jedno ale - to musiałby byc STREET.
Udanych kadrów życzę i miłego łikendu.