-
Prośba do wszystkich a w szczególności do grizza o ocenę tej fotki. Co w niej jest źle, sam już nie wiem czy to przez transfer gprs(wiem że stosują jakieś kompresje ale nie wiem czy w obie strony) czy przez moją nieudolną obróbkę widzicie że zdjęcie traci na jakości :-( . Ta sama fotka jest w galerii.
72
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Rozjaśniłem monitor i zobaczyłem te artefakty na skrzydłach. Czy teraz jest lepiej?
73
-
Tym razem eksperyment ;-) , szumy - bo wysokie iso, ostrość na czuja, crop - bo pancolar 50mm ale chyba inaczej się nie da, myślę że ciekawe pomimo że kiepskie - ale widać co to za stworzenie.
ps. Tło nieciekawe bo to czarne niebo ;-)
74
75
-
73, nacznie gorzej niż 72... znacznie!
Ostatnie ciekawe :)
-
Fajne "rentgeny" Ci wyszły.
Seria z ważkami... aż ciężko się do czegoś przyczepić. Gratulacje.
-
-
Dziękuje za odwiedziny. Co do nietoperzy to na około 100zdjec tylko 2 trafienia warte uwagi (powyżej). Świetnie się je obserwuje jak żerują, przelatują nad owadami które gromadzą się wokół lampy a później dają nura i podążają zwinnie i szybko jak ofiara (przeważnie duże ćmy latające zygzakami), po uchwyceniu znów się wzbijają do góry. Miałem świetną zabawę przyglądając się im i pstrykając fotki na ślepo.
Poniżej kilka kwiatków makro i duża biała róża która jest w galerii. Mile widziane komentarze.
76
77
78
79
80
-
Tym razem zabawa z GO - nic specjalnego ale mi się podoba, szczególnie z "płytką" GO, a Wam?
81
82
-
Chyba tu nikt nie zaglada :-( ,nawet żadnej krytyki :-(
Wstawiam dzisiejsze z polowania na gołębie, tair 4,5/300mm
83
84
-
Gołębie fajne, nr 83 prawie jak kaczki (klucz) :-)
-
Krzwoj dzięki za odwiedziny.
Dziś wyczaiłem gdzie żerują sójki. Kilka pstryków przy kiepskim świetle :-( . Fotki 86 i 87 mają zmasakrowany dół - listki weszły mi przed obiektyw i starałem się to wyretuszować. Zna ktoś jakiś sposób na mgiełkę pozostawioną przez niechciane obiekty w kadrze?
Jutro się jeszcze raz wybieram w to samo miejsce, mam nadzieję że będzie lepiej bo akrobacje jakie sójki wyprawiają na dębie są świetne.
Tair 300, iso400
85
86
87