Daleko od Czarnobyla masz tą czatownię :) ?
Wersja do druku
Daleko od Czarnobyla masz tą czatownię :) ?
Super zdjęcia misiów i fajnie opisana czatownia. To musiało być mocno ciekawe przeżycie.
Odnośnie ptaszka: to był jeden egzemplarz czy było ich więcej z takim dziobem? Wygląda to raczej na jakiś nietypowy przerost niż prawidłowo rozwinięty dziób.
"Śmiesznodzioby" ptaszek przez Ciebie wytropiony Muminku :)
Niedźwiedzie przepiękne, a ptaszek bardzo ciekawy, podobnie jak opis przebywania w czatowni.
Dzisiaj ponownie kilka niedźwiedzich kadrów:
Jego wygląd może wzbudzać sympatię, jednak dorosłe samce są potężne, ważą około 400 kg, samice połowę z tego. Kiedy staną na tylnych łapach mają około 3 m wysokości, a podobno spotykane są osobniki o wadze do 800 kg.
Kiedy siedziałem w czatowni, jako pierwsze pojawiły się młode niedźwiedzie i te wydawały się duże, ale po pojawieniu się rodziców ich rozmiary zrobiły na mnie ogromne wrażenie.
522.
Załącznik 188199
523.
Załącznik 188200
W pewnej chwili ujrzałem rosomaka, troszkę podobny do niedźwiedzia, ale to jeden z największych przedstawicieli łasicowatych, jest bardzo trudny do obserwowania, ma bardzo dobrze rozwinięty słuch i węch.
To była tylko jedna chwila, kiedy udało się zrobić zdjęcie, później widziałem go jeszcze kilka razy przemykającego w trawie między drzewami. Podobno rosomak potrafi sobie poradzić nawet z niedźwiedziem w walce o pokarm.
524.
Załącznik 188198
Pozdrawiam
Uff wspaniałe misie.. Oglądam dalej
Na 1 zdjęciu misiek trochę rozweselony :)?
I po jakim czasie odkąd wejdzie się do takiej czatowni (bo przypuszczam, że przez pewien czas zwierzyna jest spłoszona, odgłosami człowieka) miśki lub inne zwierzaki stają się ufniejsze aby się znowu pojawić. Wiem, że oczywiście różnie może być i czasami może w ogóle się nic nie pojawić, ale czy np jest szansa, że po tym jak wejdziesz do czatowni już po godzince zwierzak się ośmieli?