Bardzo fajne egzotyczne street-y, przyjemnie popatrzeć.
Pzdr
Wersja do druku
Bardzo fajne egzotyczne street-y, przyjemnie popatrzeć.
Pzdr
Za streetu nie mam zbyt wielu do pokazania. Jechaliśmy do Santo Domingo wynajętym vanem z kierowcą ledwo- ledwo rozmawiającym po angielsku. Był uparty jak koń cyrkowy do zrobienia typowej trasy w drodze do stolicy. Nie rozumiał naszej (mojej) potrzeby zobaczenia życia zwykłych ludzi. Uparcie podwoził nas pod kościoły, muzea czy sklepy- oczywiscie zaprzyjaźnionych właścicieli, którzy z pewnością odpowiednio mu za to dziękowali. Towarzyszy podróży miałam bardzo dzielnych i znosili moje jęki i okrzyki "jezzzu! jakie tu by było zdjecie". Wielkie lusterko przy oknie pasażera uniemożliwiało mi robienie zdjęć, a kierowca uporczywie powtarzał, że nie wolno tu stawać. Rzeczywiście droga była asfaltowa ale wąska - tarasowalibyśmy przejazd innym kierowcom.
Niestety niezrozumiana przez kie3rowcę zamknęłam się w sobie po kolejnym "niezrobionym" zdjęciu.
To jeden z mioch ulubionych tematów auta wypełnione owocami.
Gdzieś utrwaliłam nawet ciężarówkę wypełnioną- z górką białymi adidasami :grin:
Wcale nie było łatwo je zrobić, wbrew niektórym opiniom nie wystarczy być w ładnym miejscu, żeby musiało się udać.
Zawsze chciałam mieć takie... palmowe :grin:
Pozdrawiam:grin:
Oooo! Palmowa dwójeczka.... przecudna.....
Muszę się przyznać, że wolę 1:grin:
Raj dla wind i kite serferów, o paru uwieczniłaś :).
Portrety kobiet z Dominikany urzekają egzotyką i kolorem. Faktrycznie sprawia to nie zapomniane wrażenia. Z ulicc Santo Domingo ciekawe i ładnie obrazują dzień codzienny. Zauważyłem, że tam każdy stragan jest na kołach. Karaiby i palmowe przekazują ten wspaniały kolor morza i oczywiście palmy, które dopełniaja ten piękny widok.
Jak zwykle bardzo fajne zdjęcia. Bajkowe krajobrazy i ciekawe portrety. Między innymi efektownie prezentująca suknię pani ze zdjęcia "Dominikanka3 m" i dwie Dominikanki na "Dominikanki4 m".
Podoba mi się fakt, że znajdują się tutaj zarówno "pocztówki" jak i kadry z codziennego życia mieszkańców. Nie chodzi mi tylko o Dominikanę. Dla mnie to bardzo fajna i, jeśli można tak powiedzieć, kształcąca mieszanka.
Na take zdjęcia, jak "palmowe 2 m", mógłbym gapić się godzinami :)
Palmy super. Normalnie widokówki.