Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Dokładnie , odnosiłem się do tych wcześniejszych znad morza. Zdaje się tak długo pisałem, ze w międzyczasie wstawiłeś te następne:)
Jeśli chodzi o promy to pierwsze cuś za fioletowo Ci wyszło i lekko odszumić by nie zaszkodziło. Jednak potrafisz zmniejszyć zdjęcie:wink::)
Te fotki córki były za ciemne.
A promy, pierwszy to hdr, pozostałe to orginały, stare pamiatki z wyprawy do Szwecji. Nie mam większych a tych to już się poprawiać nie odważę bo "swoje" korekty już przeszły:grin::wink:.
Biker promy w Swinkowie to zmora dla zeglarzy jak wchodza czy wychodza trzeba mocno uwazac i trzymac sie krawedzi toru..Kolory maja mocne :-)
Wiem Adamie bo kilka razy tam byłem. Polowałem na nie z falochronu i z promu fociłem falochron. Najlepsze ujęcia wychodziły latem ok. 19 jak wypływały do Kopenhagi i Ystad przy zachodzie słońca.
Poza tym, tam jest dość wąsko i jak się prom obraca to właściwie tor wodny jest zablokowany.
3 załącznik(ów)
To samo jest w Gdańsku. Na fotkach jest prom ze Sztokholmu w wersji: wpływ-obrót-cumowanie.
Zgadza sie promy w tym miejscu cumuja, tylko, ze wejscie do Gdanska jest o wiele szersze. Powyzej Westerplatte znajduje sie Twierdza Wisloujscie skad my prawdopodobnie bedziemy oddawac cumy :-) Fajne foty wrzuciles.
Ja ten wpływ obserwowałem z okien starej latarni morskiej. Jak już prom zawrócił, wręcz jak błyskawica zbiegłem po schodach, by z bliska zobaczyć jak cumuje:grin:.
2 załącznik(ów)
Troszkę zboczę z tematu. Na życzenie jednego z kolegów chcę Wam pokazać najciekawsze wersje fotek kolejowych akweduktów w Stańczykach z tegorocznej wyprawy na Mazury. Fascynujący objekt sfociłem dzięki możliwościom obj. 7-14 mm.
Na tych dwoch fotach kolejowe akwedukty robia wrazenie.
U mnie tez jest podobny akwedukt kolejowy :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Troszkę zboczę z tematu. Na życzenie jednego z kolegów chcę Wam pokazać najciekawsze wersje fotek kolejowych akweduktów w Stańczykach z tegorocznej wyprawy na Mazury. Fascynujący objekt sfociłem dzięki możliwościom obj. 7-14 mm.
Dziękuję. To drugie:wink: Piękna przestrzeń i kolory:grin: