Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
no właśnie nie sądzę... :) a o którym zestawie myślisz...? Bo mi się wydaje że ten jest najtańszy.
Faktycznie, teraz na stronie sklepu nie ma zestawu bez tej karty, wiem, że w ostatnim cenniku OJ można było go znaleźć. Ale może faktycznie się zastanów nad E-M10...
1 załącznik(ów)
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
1 załącznik(ów)
Powiedz mi jak ustawiasz balans. Z EXIF-u wynika, że ustawiasz na "Białe dzienne światło fluorescencyjne". Robisz przy świetle dziennym czy przy fluorescencyjnym o barwie "białe dzienne".
Jakiś dziwne te kolory, jakby kwiaty były w cieniu. :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Powiedz mi jak ustawiasz balans. Z EXIF-u wynika, że ustawiasz na "Białe dzienne światło fluorescencyjne". Robisz przy świetle dziennym czy przy fluorescencyjnym o barwie "białe dzienne".
Jakiś dziwne te kolory, jakby kwiaty były w cieniu. :roll:
Robiłam te zdjęcia w pochmurny dzień i stąd takie wrażenie. Kiedy zrobiłam podobne w pełnym słońcu to kontrast był zbyt duży i pojawiały się białe plamy. BW - ustawione miałam na Naturalne białe , jarzeniowe.
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Robiłam te zdjęcia w pochmurny dzień i stąd takie wrażenie. Kiedy zrobiłam podobne w pełnym słońcu to kontrast był zbyt duży i pojawiały się białe plamy. BW - ustawione miałam na Naturalne białe , jarzeniowe.
Dalej nie rozumiem, robiłaś na dworze a ustawione miałaś na Jarzeniowe? Nie na Dzienne?
Jeżeli robisz w pełnym słońcu, przestaw pomiar światła na Punktowy i mierz w najjaśniejszych punktach. Zawsze można wprowadzić korektę EV na minus.
eeee... no tak
:)
---------- Post dodany o 12:24 ---------- Poprzedni post był o 11:23 ----------
Ważne!!! Bo zaczęłam mieć wątpliwości... czy Obiektyw makro M.ZUIKO DIGITAL ED 60 mm jest kompatybilny z EM 10 ???
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Ważne!!! Bo zaczęłam mieć wątpliwości... czy Obiektyw makro M.ZUIKO DIGITAL ED 60 mm jest kompatybilny z EM 10 ???
No raczej tak. Skąd te wątpliwości???
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
czy Obiektyw makro M.ZUIKO DIGITAL ED 60 mm jest kompatybilny z EM 10 ???
Jest .
uuuuuuf! :) Zaczęłam czytać wątek em-10 dla początkujących i tam ktoś coś wspomniał... i ogarnęła mnie panika... :)
Dzięki!
Bo już czekam na przesyłkę :)
pewnie jakieś 3 tyg. Niestety ale 2 tyg czekania na uzupełnienie stanów magazynowych.