U mnie też, od powrotu z Janowca ciurkiem leje, fuj !!
Wersja do druku
U mnie też, od powrotu z Janowca ciurkiem leje, fuj !!
pewnie przez zbyt mocne odszumienie. słabe światło, ISO 640 i dość szumy wyszły więc chciałem się poratować trochę, ale kosztem detalu. krok po kroku obr óbka : rozjaśnienie-wyostrzenie-odszumienie-zmiana rozmiaru-delikatne wyostrzenie. To wszystko co na motylowych obrabiałem.
---------- Post dodany o 12:16 ---------- Poprzedni post był o 12:15 ----------
mówią, że już jutro ma się polepszyć więc budzik na 4 już nastawiony :D
---------- Post dodany o 12:18 ---------- Poprzedni post był o 12:16 ----------
coś czasem się napotka na spacerze :) fajnie, że zaglądasz. pozdr
ISO 640 to jeszcze nieźle i powinno się ładnie odszumić bez utraty detalu ale może światła brakło i detalu nie było. Jeśli robisz w krokach jak piszesz to najpierw odszumiaj - jeśli wcześniej wyostrzysz to wyostrzasz także szum i potem musisz bardziej odszumiać. Zresztą w tutorialach do programów odszumiających czytałem aby odszumiać zanim cokolwiek innego się zrobi i praktyka pokazuje, że to prawda.
Ładne motyle z ostatniej wrzuty. Drugi najbardziej mi się podoba.
witam wszystkich. dziś z szybkiego spaceru dwa kadry :) resztę obrobię jak będzie więcej czasu. mogłem powalczyć o większą GO ale ten skakun na to nie pozwolił. pozdrawiam
Fajny egzemplarz, większa GO by się przydała, ale znam problem, one wszystkie chyba mają ADHD i pozować nie zamierzają :roll:
Zarąbisty maluszek, pierwsze foto extra
Włosy mu dęba wszystkie się podniosły...:mrgreen::mrgreen::mrgreen: , co on tam widział w tych oczkach... :) , świetny :)
ciekły azot mnie ratuje :)
---------- Post dodany o 21:19 ---------- Poprzedni post był o 21:17 ----------
mały szybki skoczny, w sam raz na makro :)
---------- Post dodany o 21:21 ---------- Poprzedni post był o 21:19 ----------
ciężko się przyznać ale chybaaa.... mnie zobaczył :mrgreen: