-
Wiosna jest dobrą porą dla fotografa, lecz gdy przychodzi, jest jak zamknięta szafa, trza ja otworzyć, wysunąć szuflady, posłuchać z jej strony dobrej rady - foć mnie uważnie i z namysłem, nie ganiaj za mną jak z gończym listem, usiądź na chwilę, dojrzyj kolory, zaplanuj w obrazkach wiosenne story.
TJ
-
7 załącznik(ów)
-
6 załącznik(ów)
-
6 załącznik(ów)
-
7 załącznik(ów)
-
6 załącznik(ów)
-
6 załącznik(ów)
-
-
"Żegluga" na 1363 się zaklinował.... Proszę kapitanie dmuchnąć w balonik. :mrgreen:
-
W Gdańsku znane są przypadki katastrof spowodowanych przez lekkomyślność i bylejakość. Na Motławie kiedyś pływał od Żurawia do przeciwnego brzegu płaski prom, który przyczepiony był do liny łączącej 2 brzegi (około 50 metrów). Gdy prom płynął od Żurawia na drugi brzeg statek turystyczny jak gdyby to była fraszka, śmiało wpłynął w poprzek liny, wziął pod dziób linę promu i wciągnął błyskawicznie pod wodę prom wraz z liną. Kilka osób zginęło przez tak prostą rzecz.
Niedawno sternik łodzi z turystami płynącej po odnodze Martwej Wisły zbliżył łódź do manewrującego holownika portowego, co jest absolutnie zabronione, tak że struga wody wychodząca od śruby holownika wywróciła łódkę. 4 osoby zginęły. Prawdopodobnie próbował, a może się uda, tak jak pilot samolotu w Smoleńsku.
TJ