Ostatnia fota to troche taki czeski film :wink:
Wole sasiada.
Wersja do druku
Ostatnia fota to troche taki czeski film :wink:
Wole sasiada.
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia z Canonneta. W rekach takiego streeciarza pewnie jak zobacze foty to poąałuję sprzedaży :)
Dziękuję za opinie.
Zrobiłem już nim rolkę, ale jeszcze nie wywołałem. Dziś przyszedł pocztą następny dalmierz Rollei XF 35.
Tymczasem kolejna fota przedstawia Melcię. Bardzo sympatyczne dziewczę, mam nadzieję, że udało mi się to pokazać na zdjęciu.
1130
Sympatyczne - a i owszem.
Fotka - też.
Pozdrówka.
Troszkę więcej światła by się zdało na prawym policzku, choć dziewczę hoże :)
Udało się. Bardzo sympatyczny przekaz podkreślony urodą modelki.
O Rollei XF ma jedno z najostrzejszych szkieł jakie kiedykolwiek widziałem w dalmierzu. MZ świetny wybór. Swojego nie oddam za Chiny. Wracajac do zdjęć to portrecik piękny bardzo naturalnie wyglada znaczy plastiku nie widać.
A może to i dobrze że twarz nie jest w pełni oświetlona - wiecie: cień, tajemniczość.
Widać dusza sympatyczna :) tylko światło nie kij ni w .. tj albo więcej go albo mniej i mroczniej :) msz :)
Dzięki za wjazdy i wpisy. Jeszcze jedna fota Melci:
1131
Poprzednie miało w sobie jakiś ujmujace cieplo, to tego nie ma. Myślę, że powodem tego może być brak uśmiechu modelki, oraz cienie włosów kładące się na twarzy.
Portret milszy dla oka. Mnie sie podoba to niedoswietlenie na policzku i wyraz twarzy modelki. Drugie calkowicie inne w odbiorze, bardziej zadziorne, prowokujace. Jesli to zamierzony efekt , to sie udalo.
Dziękuję za opinie. Kolejna fota: "Bliźniaczki".
1132
Nooo... ta odrazu lepsza, ale mam takie pytanie/spostrzezenie, czemu na zadnym ze zdjec twoje modelki sie nie usmiechaja? :P
Nierafałowe jakieś ;)
Nie widziałam gołego Rafała ale myślę, że na pewno bym się uśmiechała :D
heh to dowalił Ci z tym nagim Rafałem :P Sympatyczne dziewczyny :) Piękne oczy :)
Co to za podśmiechujki???:wink:
Bliźniaczki niezłe!
U czarnuli osobiscie przeszkadza mi brak jednego oka.
Bardzo niezłe światło. Jakie masz oświetlenie???
Bliźniaczki świetne. Bardzo na tak a szczególnie za pełne uroku i ciepła spojrzenia.
Na fotce 1119- Gigant dokonał śmiałego samoograniczenia, pierwotnie chyba napisał "four beer";-)
Praski żebrak- te ich pieski wszędzie są takie same, urocze
Sąsiad- brak mi oczu ale mimo tego, podrów go od OlyForumowicza. Oj leje się tam u Was gęsto i często..;-)
Melcia- ładnie, podoba się
Dzięki za komentarze. Kolejna fota mocno przegięta w obróbce, ale co tam. Wracam do mojego starego patentu z zamieszczaniem pod fotami głupich dowcipów.
Trzech facetów rozmawia o tym, jakie pochwy mają ich żony. Porównują je do miast. Pierwszy mówi, że jego żona ma jak Paryż. Dlatego, że taka jest wspaniała, tętniąca życiem. Drugi mówi, że jak Londyn. Zawsze taka mokra, troszkę tajemnicza. A trzeci, że jego żony jest jak... Bydgoszcz!
- "Dlaczego?!" - Pytają tamci.
A on na to:
- "Dziura... po prostu dziura!"
1133
:lol::lol::lol:Dobry kawał :) Zdjęcie też fajne obróbka wpada w oko na + :)
[skasowałem dowcip. Tego typu antysemickie żarty bedę wycinał !! - dobas] (bez obrazy dla nikogo)
Fajna ta dziewczyna, szkoda, ze jednooka. Na pewno zyskalaby jeszcze na urodzie gdyby odzyskala to drugie. Zdjecie technicznie jest zle wykonane. Kto ustawial swiatla?
czesc.ch.
p.s. nastepne zdjecie z dwoma dziewczynami takze zle oswietlone. ta po prawej stronie wpada w cien prawym okiem za to druga jest rownomiernie oswietlona. Zreszta zbyt jasno i zbyt rownomiernie-plasko. Nalezaloby tej dziewczynie po lewej lewe oko rowniez schowac w cieniu- a tak brakuje osi symetrii. Ktora powinna przebiegac wdluz krawedzi twarzy, pomiedzy buziami obydwu modelek.
Kolejna fota przegięta na maksa. Tym razem w kolorze. Na ponad 1000 fot w wątku mogę chyba dwie przegięte w obróbce foty pokazać? :wink:
Aaaaaa, i jeszcze ŻŻCZ, czyli Żenujący Żart Czarnego:
- Czym się różni kobieta od komara?
- Komar jak ssie to nie trzeba go głaskać po głowie.
1134
szalejesz tą obróbką :)
P.S Komara przegonisz, a kobiety raczej nie:lol::lol::lol:
No przegioles wacpan z obrobka, ale do takich fot mnie jak najbardziej pasuje, obie fajne.
Troche sie naraziles Bydgoszczakom :mrgreen:
Pomysl o kadrze pionowym, najlepiej takim z kawalkiem horyzontu, tak by widz mialby punkt odniesienia, co do wielkosci obiektu, wysokosci. Zdjecie nabraloby autentycznego dramatyzmu. Bo same chmurki z PS nie wystarczaja by widza nieco postraszyc. Do uzyskania raczej w gorzystym krajobrazie, zrobione z wysokiego zbocza.
Czesc,Ch,
1133- bardzo przyjemne i dosłownie zakręcone z przyjemnością się poprzyglądałem. 1134- pomysłowe, wygląda tak jakby mieli wylądować na obłoku a nie ziemi.
Hej
Tak przyzwyczaiłeś do street'a , że aż na początku sprawdzałem czy to aby Twój wątek:wink:
o ile portret czarnoskórej dziewczyny taki se - szkoda tego znikającego oka, o tyle drugi "bliźniaczki" fajny, fajny
mógłbys cosik napisać o tym jak ustawiłeś lampę z parasolką - troszkię technikalii ?
pozdrawiam
Mam statyw do lamp studyjnych, ale nie mam lampy studyjnej, więc instaluję na nim Fl 50 z wyzwalaczem radiowym. Do tego wielka parasolka, ale nie taka bidna z Allegro za 10 zł. tylko bardziej profeska za ponad stówę. Światło ustawione z boku i właściwe tyle. Nie miałem wtedy przy sobie bledny, bo bym trochę rozświetlił drugą stronę. Ale tylko trochę, bo uwielbiam foty świecone jednym źródłem światła. Od glamurów świeconych bezcieniowo milionem softboxów są lepsi ode mnie.
Ja se będę świecił bidnie po swojemu. :wink:
Taki zestaw jest fajny, bo mobilny. Można śmiało brać panny w plener i błyskać.
ano właśnie, mobilny po pierwsze primo, a po drugie primo kupić mogę nie narażając się na świeże tipsy mojej lepszej połówki
zapukam wieczorkiem na PW co byś mi więcej warsztatu zdradził...na wymianę mam młode wino, ewentualnie trochę orzechówki homemade:)
pozdrawiam
Dziękuję za komentarze. Jeszcze jedna fota i jeszcze jeden żenujący dowcip:
Siostry Williams siedzą przed meczem w szatni. Nagle Venus mówi:
- Wiesz, co? Ojciec chyba dosypuje nam sterydów do żarcia...
- Skąd wiesz?
- Zaczęły mi rosnąć włosy tam, gdzie ich wcześniej nigdy nie miałam.
- A gdzie na przykład?
- No, na przykład na jajach...
1135
Strasznie mnie intryguje jedna rzecz. To tło to celowo takie wygnieciuchowane?
Diabolik, to była totalna partyzantka. Żadna tam sesja. Takie tam pstryki na szybko zaimprowizowana. Tło niecelowo wygnieciuchowane (byle co powieszone na karniszu), panny się świecą na buziach bo nie były przygotowane na focenie. Miałem tylko jedną lampę - gdybym miał przy sobie blendę to bym mógł poszaleć.
Takie tam pstryki. Nie przywiązuję do nich większej wagi. Możecie po nich jechać jak po łysej kobyle. Ja sam wiem jakie mają wady, ale nie powiem. :wink: