Czyli zmienia się to gdzieś w aparacie zapewne? Sprawdzałeś czy jest różnica? Bo ja dopiero to może jutro będę miał czas na jakieś zabawy :)
Wersja do druku
Zmienia się to w ustawieniach Olympus Image Share na telefonie/tablecie. Czy działa nie sprawdzałem, bo też nie miałem czasu. I też zaskoczyła mnie bardzo kiepska jakość obrazu.
Kurde nawet nie zauważyłem tej ikonki ustawień :)
Sprawdziłem teraz na szybko i powiem Ci, że różnica jest kolosalna na plus - jest wręcz idealnie, obraz super i przy poruszaniu aparatu nic się nie tnie na ekranie iPada (przynajmniej u mnie) :)
Poniżej takie trochę humorystyczne foto z próby - na ekranie iPada nic nie widać po zrobieniu zdjęcia ale obraz był cały czas i to bardzo dobry.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...5&d=1401446878
Jeszcze jedno. Jakby ktoś z Was kiedyś się wkurzał, że tablet nie chce się połączyć z aparatem to przynajmniej u mnie w iPadzie jest tak, że kiedy jestem z domu i mam zdefiniowaną sieć domową jako domyślną to trzeba wejść w ustawienia i przełączyć z sieci obecnie używanej na aparat i wtedy się łączy.
"Jeszcze jedno. Jakby ktoś z Was kiedyś się wkurzał, że tablet nie chce się połączyć z aparatem to przynajmniej u mnie w iPadzie jest tak, że kiedy jestem z domu i mam zdefiniowaną sieć domową jako domyślną to trzeba wejść w ustawienia i przełączyć z sieci obecnie używanej na aparat i wtedy się łączy."
Ja się chwilę pomęczyłam, zanim to odkryłam :-)
Macie może linka do instrukcji obsługi? Nie mogę znaleźć na stronie Olka.
Niedokładnie szukałeś:-) Tu masz link: http://www.olympus.pl/site/pl/c/came...downloads.html
Dzięki. Jeszcze mam kilka pytań:
- jak przełączyć szybkie menu z ustawieniami wyświetlanymi z boku i u dołu, na to normalne z parametrami wyświetlanymi w postaci siatki?
- czy da się przy wyłączonym czujniku wizjera sprawić tak, aby to szybkie menu wyświetlało się na ekranie, a nie w wizjerze?
- czy da się wyłączyć niektóre informacje wyświetlane w wizjerze, np. WB, jakość obrazu, proporcje kadru, styl jpega, tryb filmowy, pozostały czas trwania video, krzywą itp? Czasem się one pojawiają, potem znikają po wciśnięciu migawki, później ich nie widać przez jakiś czas, a potem znowu się pojawiają, nie wiadomo na jakiej zasadzie.
- co oznacza migający wskaźnik auto iso?
- jak zmienić styl obrazu wyświetlanego w wizjerze? Znalazłem odpowiednią opcję w menu, ale nic się nie zmieniło.