Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Szkoda, że bez exifa. Jak był ustawiony balans? :roll:
Exif przecie jest, ale....Ach to nie temat na madrosci:-P.
Helmut.Zobacz czy wyczytasz exif z fotki w poscie 1109.Tam jest bardziej dostepny.
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Helmut.Zobacz czy wyczytasz exif z fotki w poscie 1109.Tam jest bardziej dostepny.
Faktycznie, tam jest :)
Z tego co pamiętam z okresu słusznie minionego (kiedy w kwiaciarniach były tylko goździki), były one takie ... bladoróżowe. Ten jest zbyt intensywny.
Nie mogę z tym sobie poradzić :|
BW - naturalne białe, jarzeniowe
Witam
Zobacz to:
Link: https://copy.com/mKRVKWFj1tLD
Pozdrawiam
:D Muszę nauczyć się obróbki... teraz bawię się gimp'em. Jednak muszę przyznać ze brakuje mi wiedzy w tym kierunku a i cierpliwości brak... :D Samouczki w internecie są napisane w dziwny sposób który mnie drażni. Będę musiała przez to przebrnąć.
---------- Post dodany o 10:32 ---------- Poprzedni post był o 10:29 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Kolory selektywne i zabawa w nasycenie i domieszke innych barw.Oczywiscie bylo kilka warstw,mask i grup,zadna tajemnica.
jw. niby wszystko rozumiem... ale nadal nie potrafię pracować na warstwach...:( No może troszeczkę...
1 załącznik(ów)
Czy w konkursie 'Jak wyglądał kwiat Be_Beaty" są nagrody? :) Wg. mnie ten krzaczorek był taki:
Załącznik 113064
Cytat:
Zamieszczone przez
salvadhor
Czy w konkursie 'Jak wyglądał kwiat Be_Beaty" są nagrody? :) Wg. mnie ten krzaczorek był taki:
Załącznik 113064
Zapomnij. Tylko uśmiech wirtualny :wink:
===edit===
@ Beata - przestaw aparat aby robił w RAW-ach i jpg-ach. Czasem RAW tynfa wart.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Zapomnij. Tylko uśmiech wirtualny :wink:
===edit===
@ Beata - przestaw aparat aby robił w RAW-ach i jpg-ach. Czasem RAW tynfa wart.
OK... zrobię to tylko że jutro... bo zaraz zmykam do pracy... i pewnie będę musiała zajrzeć do instrukcji...
---------- Post dodany o 12:12 ---------- Poprzedni post był o 12:07 ----------
jeśli chodzi o kolorystykę najbardziej zbliżoną do rzeczywistości to... Darekw1967 - gratuluję :)
Zrobione:D Obyło się nawet bez instrukcji:)
2 załącznik(ów)
A ja tam za wiele nie pozmieniałem w sumie ;-)
Wersja "przed" i wersja "po":
Załącznik 113136 Załącznik 113137
T.