Odp: Analog wiecznie żywy - nasze zdjęcia.
Dzięki, że to mówiłeś akurat Ty Wuzet bo Wuzeta i WuZetki nic nie zastąpi :)
Nie ma to jak sprawdzone wiadomości a nie jakieś promo gówna z reklamówek :)
Ja uważam, że to wszystko w papierologii ma się tak jak radzieckie ordżinaleski LOMO L-CA do tych australijskich Lomo niby z wykupnej radzieckiej linii Lomo :)
Dawne ruskie Lomo są nieprzewidywalne i założę się, że te obecne australijskie Lomo są bardzo przewidywalne w stosunku do ruskich i to raczej na minus. Dużo doświadczenia z Lomo nie mam bo za dużo filmów nim nie zrobiłem ale wiem, że potrafią z niego wyjść idealne foty, foty paskudne ale też foty dziwne (jak z każdego aparatu). Wiem na pewno, że wszystko zależny od pory dnia i ilości światła. Dobrze też wiem na podstawie tylko tych kilku klisz co zrobiłem, że wiele teorii zostało dorobionych pod publikę, która się na to łapie i nawet dobre foty przyjmie jako lomofoty :). Fakt, że może Lomo często łapie winietę co chyba jest spowodowane obudową dookoła obiektywu oraz dodatkowo dziwne foty potrafią wychodzić przy świetle z pogranicza dnia i zachodu słońca ale kto się tym kiedyś przejmował w dawnym bloku wschodnim? Raczej nikt ale jak dorwali to jacyś studenci z Austrii przyzwyczajeni raczej do dobrego sprzętu to zrobili z tego teorię i sposób na sztukę hihi :). Przecież przykładowo w roku 1980 produkowano Syrenę i Ferrari gdzie jedno i drugie to samochód ale podobieństwa kończą się tylko na nazwie :)
Aleś dał wykład nad ranem Czarny. Bardzo sympatyczna fotka miłej pary o zachodzie słońca.
Grunt to twardo stać na ziemi:
Fujifilm Superia X-tra 400 + Ricoh XR2 + Rikenon XR 50mm f/1.4
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
Aleś dał wykład nad ranem Czarny.
Zaprzyjaźniłem się wczoraj z panią o wymiarach 0,7 to mi się jakieś smenty załączyły hehe :)
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
Grunt to twardo stać na ziemi:
Niezła fotka. Tak się zapytam czy ta Pani szła Ciebie bić bo ma taki jakiś groźny wyraz twarzy i prędki chód :)
Cytat:
Zamieszczone przez
2ev
Fujifilm Superia 400 + XR2 + 50mm
Ciemność widzę, ciemność i się zastanawiam czy to brak fotek czy może ja wczoraj piłem jakiś dziwny alkohol po którym wzrok ginie ;)
Ano cós sie skiepściło, ale już powinno być OK.
Nooo już się poprawiło czyli nie piłem wódy z niewiadomego źródła :D. Miłe fotki :)
Czego to ludzie nie wymyślą aby narobić sobie przeszkód na drodze hehe :). Fajne kangurki :)
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Nooo już się poprawiło czyli nie piłem wódy z niewiadomego źródła :D. Miłe fotki :)
Dzięki :-)
wuzet co to za kanguropodobne istoty??:grin: