1 załącznik(ów)
Odp: macieknr1 - moje zdjęcia
Załącznik 83271
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Nie wiem czy w Gimpie maska wyostrzająca (suwaki) dają takie same efekty jak w Photoshop Elements. Jeżeli korzystam z maski wyostrzającej w PSE po zmniejszeniu zdjęcia, wartość suwaka próg ustawiam na 3 (w Gimpie może być inna wartość) aby nie ulegał wyostrzeniu szum. Przy wartości próg na 0 (w PSE) wyostrzeniu podlegają wszystkie piksele. Być może tu jest przyczyna.
Edit.
..."
Próg - jak czuły ma być próg wykrywania krawędzi. Ustawiając wartość na 0 wyostrzamy praktycznie prawie wszystko radykalnie.Warto poeksperymentować z ustawieniami i zmieniać je odpowiednio dobierając do każdego zdjęcia."
cyt. z:
http://edu.radom.pl/zajcia-artystyczne/lekcja-5
Witam Dziękuje panowie : ) a Teraz moje Auto dzisiejsze czekam na szczere opinie
Cytat:
Zamieszczone przez
macieknr1
Załącznik 83271 Witam Dziękuje panowie : ) a Teraz moje Auto dzisiejsze czekam na szczere opinie
Znowu przeostrzone.Powiedz mi w jakim celu (dobry kierunek)czerniami idziesz w strone ciszy,spokoju,zamyslenia,a ostrzysz jak by to byla kontrastowa grafika rozmijajac sie jednym wyrazem z drugim.Te dwa kierunki w innych orkiestrach graja.
Chciales szczerze.
Jak na mój gust troche za ciemno i tak jak Mirek sądzę, jeszcze lekko przeostrzone.
Mniejsza kompresja też by nie zaszkodziła.
10 załącznik(ów)
Przepraszam ale mialem spore problemy z edycja posty i nie moglem ponumerować zdjęć . Pozdrawiam czeklam na wasze opinie :)
Nie wiem - moim zdaniem, ale podkreślam - moim - zdjęciom cz.b. odebrałeś to co najpiękniejsze - życie.
Lubisz długie czasy - pierwsze ma prawie idealnie dobrany - nie za bardzo woda rozmemłana, widać że żyje. No może ciut za długi czas, ale minimalnie.
Jeszcze 9 bym wyróżnił.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Nie wiem - moim zdaniem, ale podkreślam - moim - zdjęciom cz.b. odebrałeś to co najpiękniejsze - życie.
Lubisz długie czasy - pierwsze ma prawie idealnie dobrany - nie za bardzo woda rozmemłana, widać że żyje. No może ciut za długi czas, ale minimalnie.
Jeszcze 9 bym wyróżnił.
Racja, nic dodać, nic ująć.
Cytat:
Zamieszczone przez
macieknr1
Podoba mi sie wrzutka.
4 załącznik(ów)
1 Załącznik 838492 Załącznik 83850 3 Załącznik 838524 Załącznik 83851Dziękuje za wizyte i podzielenie sie opinią .Czyli BW na nie :P ok to może nieco Deszczowego miasta
1 załącznik(ów)
Z krajobrazowej wrzuty podoba mi się dość nr 3, ale sam bym raczej inaczej kadrował, wykorzystał linie horyzontu i tego człowieka bardziej.
Coś może w ten deseń:
Załącznik 83912
Pozdrawiam
Thomasso