Lepsze pytanie byłoby: co cię skłoniło do pokazania tych fot? :grin::grin:
Racja. 1091 jest cienkie jak **** węża. Wywalam.
Wersja do druku
1088 .. alfons i jego ten tego .. fajne .. ten dziadu z jaszczurem na głowie (1094) też mocny ;)
Rafał,
W moich oczach 1083 (panowie w melonikach) przebija o jedną długość pozostałe, ponieważ:
1) Postaci są osadzone w miejskim tle (jasne fasady) i jednocześnie wyodrębnione kontrastem.
2) Piękny portret podwójny sytuacyjny, jakie zamknięcie i powaga na twarzach, jaka koncentracja, jakie spojrzenia przed siebie!
3) Przekątniowe ułożenie dwóch głównych akcentów - meloników daje sporo dynamiki.
4) Nic nie odciąga oka od portretownych postaci.
5)Szkoda uciętego od szczytu melonika po prawej.
Moim zdaniem wykonujesz absolutnie unikalne, relacjonujące ludzi foteczki.
Pzdr, TJ
Tadeuszu, to bardzo miłe co napisałeś. :oops:
Przychylam się do powyższych, że melonik i kapelusik świetne. Następnie bardzo spodobali mi sie braciszkowie na tandemie. 1085 fajne bo z tematyki wyglądać czy zwiedzać. Do każdego też od razu załapałem jakiś tytulik czyli mają swoistą ceche przekazu i skłaniania do refleksji. Jednak miałem kłopoty z dwoma o których pisał Caymer patrząc na nie, nie przychodziło mi do łba nic.
wyśmienite foty, zostałem fanem.
pzdr.
Dziękuję za komentarze. Śnieg za oknem, nie chce się wyściubić nosa. Dlatego fota ciepła i wakacyjna.
1096
mam gorączkę :evil:
:)
Pozdrawiam :)
heh Rafał ciepło się robi a o wakacjach nie myślę :)
No toś kolego pojechał :wink:. Ale na streeta mi to nie wygląda ...
Ależ to był street! Pani się opalała w ogródku a Rafał ją z ulicy przez płot ustrzelił! ;)
Ale Kolego Rafale... takie "nieplastikowe"? Widać włosy na przedramionach czy mi się zdaje? I ślad po ściągniętym staniku? I za mało blura;)
A tak poważniej... śniego topnieje;)
Ilekroć patrzę za okno ogarnia mnie weltschmerzen... Rafał zrób coś z tym! ;) Ostatnie zdjęcie bardzo fajne na początek dnia:)
Dzięki za odwiedziny i komentarze. Kolejne foty to koncert jubileuszowy Renaty Przemyk w ramach Festiwalu Piosenki Studenckiej.
1097 Maria Peszek
1098 Czesław
1099 Renata Przemyk
1100 Ania Orthodox
1101 Kayah
1102 Kasia Nosowska i Renata Przemyk
1103 Renata Przemyk
Dobra robota Rafale - czuć klimat. Czesław - może to z sympatii - mój faworyt.
Najbardzie podoba mi sie Renata Przemyk jej energię świetnie na Twoich zdjeciach widać.
1 1 0 3
mistrzostwo świata!
Fotografia godna okładki albumu.
Albo nawet odwrotnie.
koncert super
Dzięki za komentarze i odwiedziny. Wrzucę resztę fot z tego koncertu. Pierwszy raz miałem okazję sprawdzić w trudnych warunkach Panasa L1 z ZD 50/2. Zestaw dał radę. Byłem zdumiony, że AF radził sobie w takich warunkach całkiem przyzwoicie.
1104
1105
1106
1107
1108
1109
1110
1111
1112
1113
1114
1115
1106 1107 1108 wpadają w oko :) Coś w nich jest jakaś emocja...
W dalszym ciągu Renata Przemyk bardzo wpada w oko a do tego doszło jeszcze zdjęcie muzyka grającego na ciekawym instrumencie.
Pierwsza rzecz jaka rzuciła mi się w oczy po obejrzeniu zdjęć to b.interesujące kolory i światło. Wiem że po części zasługa speców od oświetlenia, ale również sprzętu który świetnie zarejestrował obraz (czyt. mam coraz większą chrapkę na ZD50/2- mam nadzieję że za miesiąc się ziści). Moje faworyty: a/ 1101 - Kayah: za b. ładną grę światła na zamyślonej twarzy i malownicze tło. Zauważcie że piosenkarka ma na nadgarstku czerwony sznureczek - taki sam jak Madonna. Kabała? b/ 1104 - Czesław Mozil - bo widać że się niedogolił;) Podoba mi się moment i światło. c/ 1106 i 1108 - R. Przemyk: najbardziej ekspresyjne zdjęcia z serii. Jeśli miałbym się czegoś czepiać to bym niektóre ujęcia kadrował szerzej (wiem, wiem - lubisz wąskie kadry).
śliczne i szumy jakoś nie przeszkadzają :P
Gratki Rafale, bardzo przyjemnie się ogląda...
Większość wygląda dobrze, jedynie na 1110 plamy z szumów przeszkadzają.
Z moich wstępnych obserwacji - pod względem szumu Panas L1 jest o działkę lepszy niż Olek E500. Jeśli 800 ISO jest naświetlone w punkt to szum jest IMHO minimalny, dla mnie całkowicie akceptowalny. Do tego jasny obiektyw i można spokojnie walić koncerty. Coraz bardziej lubię ZD 50/2 i postanowiłem, że zamieszka w mojej fototorebce. Dał radę na koncercie, choć obawiałem się o ostrzenie w słabych warunkach.
Kolejna fota z moimi dzieciakami zrobiona tym zacnym choć trochę wolnym szkiełkiem.
1116
Najbardziej kolory podobają mi się na tym zdjęciu :) IMHO lepiej by było gdyby chłopiec leżał "prościej" chodzi o to by nie wystawała koszulka :)
Dzięki za komenty. Jeszcze jedna fota z Kijowa.
1117
Jak z Amerykańskich teledysków impreza w limuzynie :) Ładne BW
Jeszcze jedna fota z Kijowa:
1118
Świetne - te koncertowe.
Pozdrówka.
super to ostatnie :) jak to się stało że te zwierzęta się tam znalazły :)?
Na deptaku nad Dnieprem stała ta znakomicie zbudowana (na poniższym zdjęciu lepiej to widać) pani ze zwierzątkami i można było zrobić sobie z nią zdjęcie.
1118a
Rany boskie na gołej ręce trzymali tego ptaka..... głupota czy szaleństwo... albo ptak okaleczony
Ciekawe jakie inne zwierze udomowila ta znakomicie zbudowana pani :wink:
....mialam na mysli cos wiekszego i bardziej owlosionego :-P