Odp: Nowe ploty o nowym korpusie
Gdyby nowy model nie miał AF fazowego byłoby to trochę dziwne, ale w sumie możliwe.
Chętnie bym zobaczył błyskawicznie działający AF-C z inteligentnym śledzeniem itp.
Przyzwoite video też byłoby mile widziane.
Może nawet zaimplementowali "global shutter"?
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Chcą powalczyć o klienta z GH4? No to sie musieliby baaardzo postarać i tu mam pewne wątpliwości.
Nie ma szans, co ciekawe za każdym razem jak patrzę na filmiki z pomidorami w skrzynce (GH2 Moon T7) to nie za bardzo mnie ciągnie do GH4.
Szczerze to uważam, że sukcesem będzie 25 kl/s i być może 28 megabitów, wszystko powyżej (w tym 4K@24) będzie bonusem.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Nie bardzo wiem, co miałoby być w tym wyższym modelu, żeby nie stał się on zbyt podobny do E-M1.
Wszystko powyżej plus kontrola czasu, przysłony i iso z ekranu podczas kręcenia wideo.
Dla zbicia ceny mogliby zrezygnować z pdaf, stare ogórki optycznie piękne, ale nie praktyczne do focenia z ręki cały dzień.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Nie bardzo wiem, co miałoby być w tym wyższym modelu, żeby nie stał się on zbyt podobny do E-M1.
+4k
-Ostrzenie po fazie
Gdyby ten aparat miał 4K i fazowy AF, to byłby lepszy od E-M1. Nie liczyłbym na to.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Gdyby ten aparat miał 4K i fazowy AF, to byłby lepszy od E-M1. Nie liczyłbym na to.
em5/em1 plus 4k minus faza.
A czy są jakieś nowe plotki o aktualizacji firmware do e-m5, kiedyś czytałem, że ma być jeszcze aktualizacja do tego korpusu. Ostatnio zauważyłem, że e-m10 ma fajną funkcję wyświetlania aktualnej ogniskowej, proszę się nie śmiać, ale chciałbym tak w e-m5:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
inkoguto
A czy są jakieś nowe plotki o aktualizacji firmware do e-m5, kiedyś czytałem, że ma być jeszcze aktualizacja do tego korpusu. Ostatnio zauważyłem, że e-m10 ma fajną funkcję wyświetlania aktualnej ogniskowej, proszę się nie śmiać, ale chciałbym tak w e-m5:mrgreen:
Oj tam, E-PL5 też ma, to mi się nie chce wierzyć że M5 nie ma.
Prawy górny róg w czasie kręcenia zoomem
Bodzip zaintrygowany Twoim postem, postanowiłem sprawdzić i okazało się, że faktycznie przy innym ustawieniu wizjera jest faktycznie ta funkcja w e-m5. Dzięki :mrgreen:
Ha i nawet system pozwolił mi w ramach podziękowania i uznania dać Ci plusa.
Plotki głoszą, że nowy GM2 będzie mieć wbudowany wizjer. Szykuje się naprawdę fajny aparat!
Cytat:
Zamieszczone przez
Ar2
Plotki głoszą, że nowy GM2 będzie mieć wbudowany wizjer. Szykuje się naprawdę fajny aparat!
Na którym 12/2 będzie wyglądać jak Erni, ale nie powiem, jak wizjer nie będzie ssać to pod takie 14/20/45 super maszynka. Ciekawe jak wykastrują tryb UHD.
Niejako przy okazji mogli by puścić naleśnika ~ 9-10mm, fajnego optycznie.