wuzet fajne foty prezentujesz, miło tu zaglądac. Wkrótce może i ja cos pokażę, czekam tylko na odpowiednią okazję.:grin:
Wersja do druku
wuzet fajne foty prezentujesz, miło tu zaglądac. Wkrótce może i ja cos pokażę, czekam tylko na odpowiednią okazję.:grin:
Wiecie co Panowie?
Uwielbiam ten wątek, chociaż wrzucam sobie tutaj takie niskolotne foty w porównaniu z Wami a tylko dla tego bo nie mogę doczekać się wypstrykania kliszy a że zdjęcia mam rzadko okazję robić gdzieś specjalnie tylko dla zdjęć to walę foty nawet śmietnikom :). Tak sobie czasami chodzę po innych wątkach gdzie piszą o nowych aparatach bądź aparatach, które mają się pojawić i normalnie panuję tam taki stan napięcia i ekstazy jak przed samym wytryskiem i wszyscy się zastanawiają czy zostajemy z opcją konsekwencji na całe życie czy jednak może do rączki i dzieci w chusteczkę bo to nie ta :D
A tutaj, spokój, cisza, sielsko, czym starszy aparat tym fajniej....więc ja się pytam po co tak gonić za wszystkim. Czym bardziej się za czymś goni tym szybciej to ucieka a my musimy szybciej i szybciej biec dostając co raz większej zadyszki i zapominając o celu tej pogoni.
No dobra to teraz po tych przemyśleniach denna fota bo z poziomu uziemienia Olusia Tripka 35 ;)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1367450046
Ale wracając do kwestii technicznych to dzisiaj strzeliłem kilka fot Zenitem 312m i tak się już przyzwyczaiłem do OM10, że miałem wrażenie iż siła uderzenia lustra w Zenicie wyrwie mi ten aparat z rąk :)
CzaRmaX jeszcze zacznij sam wywoływać filmy, a jeszcze lepiej rzucać je na papier w ciemni, to poczujesz jeszcze większą magie analoga ;-)
Streets of Philadelphia.
Fuji Reala 100
bo nie ma jak harmonia, spokój, sielanka i dobry humor:grin:
Co do wywoływania klisz to się nad tym mocno zastanawiam ale co do ciemni to raczej odpada. Nie mam miejsca a po za tym brak czasu. Wuzet ja od dwóch lat nie mam czasu wymienić trybu przenoszącego napęd z silnika na skrzynię biegów z tego maleństwa poniżej (przyśpieszenie jak F1 i prędkość 80 km/h) a mam wielką ochotę znowu poskakać na wysokość kilku metrów. Muszę to w końcu zrobić bo postrzelałbym mojej zabawce foty :)
http://www.youtube.com/watch?v=m3krLzCZ24k
CzaRny wymień, wymień nie bądź taki:grin:
To ja też coś wrzucę od siebie:
Pierwszy to Zenit 12xp + Helios 58mm f.2 przerobiony na panoramę
A druga fotografia to malutka plastikowa małpka o wdzięcznej nazwie Pentax Pino
:) mój błąd, chodziło mi o to że zdjęcie zostało przerobione na panoramę:) myslałem że to zmieniłem przy edytowaniu posta:)
Te wagony wyszły bardzo dobrze. Kompozycja na plus.