Odp: Nowe ploty o nowym korpusie
Wracając do tematu ;-)
http://www.43rumors.com/ft2-e-m1-sil...-in-september/
---------- Post dodany o 15:21 ---------- Poprzedni post był o 15:20 ----------
Mam tylko nadzieje że nie o ten nowy OM-D chodziło w poprzednich przeciekach i doczekamy się następcy E-M5 ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Efekt "superCCD" polegał na przekręceniu matrycy o 45 stopni i dorysowaniu pikseli brakujących w stosunku do tradycyjnego układu. Na ten efekt dawały się czasem nabrać najprostsze testy sprawdzające tylko rozdzielczość w pionie i w poziomie. W realnych zdjęciach efektu nie było.
Efekt był taki, że czasem wychodziły ząbkowane krawędzie przy ukośnych liniach.
Jak byłem na kupnie E-30 to poszukiwałem nowego S5Pro, ale wtedy już nigdzie nie można było go nabyć (Polska) a używki pojawiały sie w jakichś chorych cenach (za E-30 dałem ok 3000pln, a S5Pro od 5000 do 6500 był) :)
T.
Ten nowy news na 43rumors to rzeczywiście ploty, coś jak "napiszmy cokolwiek byle podtrzymać temat".
No i nowe ploty tym razem od Panasonica :
http://www.43rumors.com/ft5-definite...hin-4-6-weeks/
Czyżby wysyp korpusów m4/3 na jesień ?
Cytat:
Zamieszczone przez
POLM
Oby to był panasonic G7 ;)
FT4 - czyli już jestem w ogródku, już prawie...
Nowe ploty wskazują na wyższy od M5 model, premiera za chwilę i teraz (znowu to samo) pytanko: czy Oly znowu straci czy zdecyduje się na normalny (nie oczekuję porządnego) tryb wideo filmików.
Plusem wobec GH4 mógłby być crop, najlepiej zer0wy (w kontekście m43/GH4) czyli 2.0. Ciekawe czy będzie 25p i coś więcej niż 50 megabitów (połowa GH4).
Też w tej wchwili doczytałem tego "rumorsa". Nooo to byłoby ciekawe posunięcie ze strony Olympusa. Chcą powalczyć o klienta z GH4? No to sie musieliby baaardzo postarać i tu mam pewne wątpliwości.
Jeszcze wyjdzie im coś drogiego, ale nie lepszego ani porównywalnego z GH4 i będzie klops. Wolałbym coś bardziej w kierunku foto niż video ale z matryca od Sony :)
T.
Nie bardzo wiem, co miałoby być w tym wyższym modelu, żeby nie stał się on zbyt podobny do E-M1.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Nie bardzo wiem, co miałoby być w tym wyższym modelu, żeby nie stał się on zbyt podobny do E-M1.
w sumie postęp GH4 względem GH3 też chyba nie jest aż tak jakiś "rewolucyjny" jedynie pod względem właśnie filmowania zrobiono tam konkretny krok naprzód.A i słyszałem coś o jakimś tam ciekawym rozwiązaniu z AF ale nie wiem zbytnio o co chodzi.
Ale GH4 to nie wyższy model, tylko następca. A że producent chce przez powinien czas jeszcze zarabiać na obu, to inna sprawa.