W dzisiejszym odcinku - dwa kadry młodego bokochoda na kwiatku:
425.
426.
- larwa biedronki na liściu dzikiej róży:
427.
i jakiś maleńki chrząszcz:
428.
Wersja do druku
W dzisiejszym odcinku - dwa kadry młodego bokochoda na kwiatku:
425.
426.
- larwa biedronki na liściu dzikiej róży:
427.
i jakiś maleńki chrząszcz:
428.
Piękne kadry. Z jakimi Raynoxami były robione?
To zdjęcia z 2012 roku - robione Fuji HS-10 - niemal wszystkie wtedy robiłem z Raynoxem DCR-250. W przypadku larwy biedronki 427 skala była na pograniczu możliwości DCR-250 - być może był tam więc użyty silniejszy MSN-200. Przy portrecie kraśnika 424 raczej na 100% musiał być użyty MSN-200. Z kolei parka kraśników 423 z DCR-250 nie zmieściłaby mi się w kadrze bez winietowania - zatem to zdjęcie musiało być wykonane z czymś słabszym - albo z DCR 150 (mało prawdopodobne - też by chyba jeszcze winieta weszła) albo z achromatyczną soczewką nasadkową +2 dioptrie.
Dzis zamiast kolejnej porcji zdjęć - kalendarz na nadchodzący rok z 'robalami';-)
Czeka na pobranie pod adresem
http://www.strony.toya.net.pl/~wyszo...kalendarz.html
A na zachętę - miniaturka jednego z miesięcy:
Też dzięki, porcja jak barszcz z uszkami - pycha :mrgreen:
Dzisiaj będąc na cmentarzu zauważyłem, że oblechy zaczęły z ziemi wyłazić :shock: - kowale dwuplamki. Sezon makro już czas rozpocząć :lol:, niestety aparatu nie miałem.
Trzeba było robala do kieszeni i w domu na kwiatku go focić. :mrgreen:
---------- Post dodany o 20:58 ---------- Poprzedni post był o 20:55 ----------
Wyszomirze Dziękuję za kalendarz !!!
Kalendarz ekstra !!! :mrgreen:
Muszę go wydrukować i dać mojej siostrze, ona panicznie nienawidzi oblechy. :twisted::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Dzisiaj już miałem aparat :grin::Załącznik 164260
jak widać sezon na oblechy trwa :lol:
Ladnie sie watek rozwija, a ze sezon na oblechy trwa to postaram sie cos tez od siebie w przyszlym tygodniu wrzucic ;)
p.s. Uzupelniajac wypowiedz marka o stackowaniu, wszystko sie da zrobic, kwestia samozaparcia i czasami wielu prob w ktorych przebieg migawki dramatycznie sie zwieksza :)
pozdro