-
Odp: Pełne wersje oprogramowania za free
Porównałem numery seryjne z Dailysoftwaredeal z tymi, ktore w styczniu ubiegłego roku opublikowało Adobe na swoich stronach tłumacząc później, że ujawnienie numerów seryjnych na ogólnodostępnej stronie nie oznacza zgody na używanie programu - i numery się różnią.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
wyszomir
Porównałem numery seryjne z Dailysoftwaredeal z tymi, ktore w styczniu ubiegłego roku opublikowało Adobe na swoich stronach tłumacząc później, że ujawnienie numerów seryjnych na ogólnodostępnej stronie nie oznacza zgody na używanie programu - i numery się różnią.
No i...?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
k@czy
No i...?
Zatem jest prawdopodobne, że te opublikowane przez Dailysoftwaredeal numery nie pochodzą z oficjalnej strony Adobe ze wsparciem dla dotychczasowych użytkowników CS2. Pytanie, czy wynegocjowali od Adobe zgodę na taka promocję (jeśli tak, to na stronach Adobe powinna być o tym informacja - w końcu byłaby to jakaś reklama dla firmy) czy też opublikowali numery bez zgody Adobe i wtedy używanie programu zarejestrowanego z tymi numerami jest nielegalne.
W sumie... niewiele mnie to obchodzi, gdyż i tak Photoshopa CS2 nie używam:-)
-
A ja zainstalowałem , pobrałem klucz i się zarejestrowałem nawet w Adobe - nie interesuje mnie kto co zrobił- grunt że działa i nie używałem cracka
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zimoch
A ja zainstalowałem , pobrałem klucz i się zarejestrowałem nawet w Adobe - nie interesuje mnie kto co zrobił- grunt że działa i nie używałem cracka
Obyś nie musiał się interesować. Co ma ckrak do tego?
Korzystanie z oprogramowania bez licencji, to tosamo co crakowanie go.
Jeżeli masz na dysku zainstalowane oprogramowanie komercyjne i nie posiadasz
licencji na jego używanie to kradziesz(piractwo) i miej tego świadomość.
Wpisałeś w rubryce zawód: informatyk a piszesz jak dzieciak.
---
edit:
Poczytaj: Oficjalne] stanowisko Adobe odnoście "darmowego" pakietu CS2
-
Dla tych, którym się nie chce bawić w edycję i wolą, żeby zrobił to za nich automat: http://www.topsoftbargains.com/w/simply-good-picture-2-100-discount/
Cytat:
- Automatic object recognition: Optimizes only parts of a photo, which help to improve the overall impression
- Fully automatic adjustment of the tonal values
- Fully automatic resharpening
- Fully automatic contrast optimization
- Picture improvement with modification of resolution
- Intensification of colours through resharpening of matt colours
- Manipulation of colours for more lively photos
- Fully automatic optimization of shades and colour saturation
- Fully automatic optimization of white balance
- Fully automatic optimization of light/dark- values
- Removement of fog and other negative weather conditions
- Supported input formats: JPG, BMP, TIFF and RAW (.raw, .crw, .orf, .3fr, .nef, .tiff, .raf, .nrw, .dng, .cr2 und .arw)
-
Znów Zoner Photo Studio 16 PRO na Topsoftbargains: http://www.topsoftbargains.com/w/zon...t-coupon-code/ - jeszcze pzrez najbliższe 60 godzin za darmo. Warto też dziś zajrzeć tu: http://sharewareonsale.com/shop - za darmo Soft Organizer (dawniej znany pod nazwą Full Uninstall), Macrorit Disk Partition Expert i Bitdefender Total Security 2015.
-
Windows 10 Technical Preview
- x64 (wersja 64-bitowa)
- x86 (wersja 32-bitowa)
Jak by ktoś chciał sobie zobaczyć, można ciągnąć.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Jak by ktoś chciał sobie zobaczyć, można ciągnąć.
Ponieważ jest to wersja rozwojowa najnowszego systemu Micro$oftu należy ostrzec przed zamontowanym w tej wersji systemu key loggerem!
Logując się do banków, poczty, NASów etc należy wiedzieć i pamiętać, że każde kliknięcie w klawiaturę zostanie zarejestrowane i wysłane do Redmond (Micro$oftu).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Ponieważ jest to wersja rozwojowa najnowszego systemu Micro$oftu należy ostrzec przed zamontowanym w tej wersji systemu key loggerem!
Logując się do banków, poczty, NASów etc należy wiedzieć i pamiętać, że każde kliknięcie w klawiaturę zostanie zarejestrowane i wysłane do Redmond (Micro$oftu).
Słusznie, nie dla każdego to oczywiste.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Wszystko co wystukam na klawiaturze przeczyta MS? To ku... I w naszej uni gdzie nawet banany sa znormalizowane, jest to dopuszczalne?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Wszystko co wystukam na klawiaturze przeczyta MS? To ku... I w naszej uni gdzie nawet banany sa znormalizowane, jest to dopuszczalne?
Unia może im naskoczyć, bo podlegają głównie amerykańskiej jurysdykcji. Starają się to zmienić, ale nakładanie kar wysokości kilkustet tysięcu euro nie jest zbyt skuteczne.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Czytać! To jest wersja rozwojowa systemu. Zbiera dane o użytkowniku. Bo taka jest jej rola.
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
Unia może im naskoczyć, bo podlegają głównie amerykańskiej jurysdykcji. Starają się to zmienić, ale nakładanie kar wysokości kilkustet tysięcu euro nie jest zbyt skuteczne.
I tak i nie. Micro$oft stara się o bardzo ważny certyfikat w Unii.
-
Inpaint 6.0 - program do usuwania niechcianych elementow ze zdjęć - do jutra do 9 rano za darmo pod adresem http://www.giveawayoftheday.com/inpaint-6-0/
-
Wprawdzie nie jest to program fotograficzny, ale zdjecia omyłkowo skasowane lub z uszkodzonej partycji też czasem trzeba odzyskać: http://www.topsoftbargains.com/w/min...t-coupon-code/
Przez najbliższe 2.5 dnia Minitool Power Data Recovery doi wzięcia za darmo.
-
Dziś Glary Utilities Pro 5.10 - aby mieć za darmo trzeba zdążyć pobrać, zainstalować i zarejestrować do 9 rano w sobotę.
http://sharewareonsale.com/s/glary-utilities-pro-sale
-
DxO Optics Pro 8 ELITE za darmo: http://www.dxo.com/intl/dphotographer powinny być już nowsze Olympusy...ważne do 31-01-2015, chyba, ze coś się pozmienia :wink:
-
Obejrzałem demonstrację DxO Optics. Wygląda ciekawie. Na co dzień korzystam z Photoshop, proszę o informację, czy DxO jest programem na zasadzie alternatywy dla PS jeśli, ktoś nie ma możliwości pracy na nim, czy może ma jakieś ciekawe funkcję (np automatyzujące), których brak w PS, dla których warto go pobrać?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
... Na co dzień korzystam z Photoshop, proszę o informację, czy DxO jest programem na zasadzie alternatywy dla PS jeśli, ktoś nie ma możliwości pracy na nim, czy może ma jakieś ciekawe funkcję (np automatyzujące), których brak w PS, dla których warto go pobrać?
Nie próbowałem jeszcze tego programu ale z opisu to jest bardziej alternatywa dla programu Lightroom, czyli tzw. ciemnia cyfrowa do wołania plików RAW.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Obejrzałem demonstrację DxO Optics. Wygląda ciekawie. Na co dzień korzystam z Photoshop, proszę o informację, czy DxO jest programem na zasadzie alternatywy dla PS jeśli, ktoś nie ma możliwości pracy na nim, czy może ma jakieś ciekawe funkcję (np automatyzujące), których brak w PS, dla których warto go pobrać?
Ten program to nie jest alternatywa dla PS - to wolarka RAW z ciekawymi funkcjami. http://www.dxo.com/intl/photography/...s-pro/features
-
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Ciekawą alternatywą jest program Perfect Effects 8 firmy onOne Software. Może pracować jako wtyczka do Photoshopa, LR, Aperture lub działać samodzielnie.
Nie jest wołarką, trzeba przepuścić rawa przez inny program ale możliwości daje wiele i jest często do pobrania za darmo.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
Ciekawą alternatywą jest program Perfect Effects 8 firmy onOne Software. Może pracować jako wtyczka do Photoshopa, LR, Aperture lub działać samodzielnie.
Mogę potwierdzić, ciekawy program. Ma dużo gotowych filtrów, które można dowolnie sobie dostosować.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
Nie jest wołarką, trzeba przepuścić rawa przez inny program ale możliwości daje wiele i jest często do pobrania za darmo.
Wołarką nie jest, ale RAW-y można do niego wczytać. Program na początku tylko pyta w jakim formacie, przestrzeni barw, rozdzielczości, ma być zapisane obrobione zdjęcie. Zapisuje się w tym samym katalogu co RAW.
Co prawda lepiej samemu wstępnie wywołać RAW-a i dopiero wtedy edytować dalej w Perfect Effects 8.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marek7001
Program fajny. Kiedyś go zakupiłem i upgradowałem aż do wersji 8 (oczywiście odpłatnie). :evil:
Z większych zalet:
- profile puszek i obiektywów - szybka korekta zniekształceń
- geometria (coś dla Helmutha) :)
Wady:
- wooolny,
- nie obsługuje E-M10
-
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
- nie obsługuje E-M10
Moje Linuxowe Darktable też E-M10 nie obsługuje. Radzę sobie zmianą w exifie na M5 lub PL5. Wtedy mam wszystkie profile :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Moje Linuxowe Darktable też E-M10 nie obsługuje. Radzę sobie zmianą w exifie na M5 lub PL5. Wtedy mam wszystkie profile :)
Czasami chodzi mi to pogłowie w przypadku "obróbki" wrzucanych testowo fotek na forum, ale zbyt leniwy jestem. :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Można? Można :wink: A program jest naprawdę dobry...
-
Czy próbowałeś usunąć more tym programem?.....Pozdrawiam.
-
Nie kombinujcie, bierzcie program za darmo bo jest naprawdę dobry...
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marek7001
Nie kombinujcie, bierzcie program za darmo bo jest naprawdę dobry...
Dostałeś kod?
---------- Post dodany o 14:33 ---------- Poprzedni post był o 14:23 ----------
---------- Post dodany o 14:33 ---------- Poprzedni post był o 14:33 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Dałeś link do pustego koszyka ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Nie wiem dlaczego pusty? :roll:
No to do strony głównej: http://www.topsoftbargains.com/
-
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Dostałeś kod?...
Ja otrzymałem, po kilku minutach od wysłania adresu maila.
(sprawdź spam jesli tego nie zrobiłeś jeszcze)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Ja otrzymałem, po kilku minutach od wysłania adresu maila.
W takim razie spróbuję z innego adresu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
W takim razie spróbuję z innego adresu.
Spam sprawdzałeś ?
-
Sprawdzałem. Teraz poszło gładko, kod pokazał się już na stronie. Poprzednio próbowałem z adresu na wp.pl.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Dzięki wielkie, ściągnąłem i instaluję właśnie. :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Sprawdzałem. Teraz poszło gładko, kod pokazał się już na stronie. Poprzednio próbowałem z adresu na wp.pl.
U mnie właśnie na wp i jakoś nie było problemu ale ważne, że otrzymałeś:)
-
Ja nawet skrzynki nie sprawdziłem, od razu po wpisaniu danych rejestracyjnych wyskoczył mi notatnik z hasłem i adresem spod którego można pobrać program...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Dostałeś kod?
---------- Post dodany o 14:33 ---------- Poprzedni post był o 14:23 ----------
---------- Post dodany o 14:33 ---------- Poprzedni post był o 14:33 ----------
Także dostałem od razu
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Dzięki serdeczne,nie znam, ale sprawdzę sobie.