Sam żeś drogę wybrał, teraz nie ma co płakać. W nagrodę ISO 1600 nie szumi jak mi...
Stare działki, Superia 1600.
Wersja do druku
Sam żeś drogę wybrał, teraz nie ma co płakać. W nagrodę ISO 1600 nie szumi jak mi...
Stare działki, Superia 1600.
Zacząłem pierwsze próby "otworkowe", to pomnik, w głębi, "Organy" Władysława Hasiora na przełęczy Snozka, Kluszkowce. Nie wyczerniony "obiektyw" dał odblaski w słońcu, ale czas naświetlenia wydaje się być dobrany właściwie. FOMA 100.
jarek_gd, jesteś kolejną osobą, która zwraca uwagę na te odblaski:)
Mi podoba się ogólny nastrój na tym zdjęciu. Zimowo, ciemno, pusto.
to moja pierwsza rolka-otworka i jedno zdjęcie, które coś niesie, reszta (11), to próby rozpoznawcze, ale nieudane czy też próby wskazujące, że to nie ten kierunek, widzę w tym pewien potencjał, ale trzeba jeszcze sporo mojej pracy żebym miał satysfakcję ze zdjęć, a nie tylko z samego ich robienia.
W oczekiwaniu na cieplejsze dni ...
Kodak Ektar 100
oooj tak, na cieplejsze...;-)
Agfa APX 100, Rodinal 1+25.
A ja jeszcze zimy nie żegnam. Czekam na wolny weekend by w Tatry wyruszyć, a mam ochotę połazić w głębokich śniegach
W tym roku w NY było 2 razy po 2 dni zimy, wiec ja wole juz żeby wiosna nadeszła ;-)
Kodak Ektachrome 100VS
Z ławkami boskie. Bardzo slajdowe ;-)
Racja, byle do wiosny.
ławki wymiatają, fajne foto. Sam skanujesz czy w jakimś labie?
Skanuje sam. Cz/B i C41 wołam sam, slajdy wołam w labie.
fajna jakość skanów, dlatego pytam
Dzięki. Skaner to Epson V500 tylko, tyle ze to 645 więc i jakość trochę lepsza niż z małego formatu.
Dokładnie, V700 i V500 do średniego sprawdzają się znakomicie:
wszystkie skany popełnione V700: http://www.flickr.com/photos/gibberp...7629655507161/
Niestety skanowanie 35mm - szybkość jest, ale jakościowo kiepsko.
Dlatego używam dwa skanery, V500 do sredniego i Coolscana IV do małego. Zadowalajaca jakosc w obu formatach za nieduże pieniądze ;-)
Wuzetu,
pozdrowienia z innego forum, dzieki jeszcze raz za swietny watek filmowy:mrgreen:
tymczasem zostalem przywolany do porzadku po rozmowie z niejakim Czarusiem Czarnym Alibaba, krotko mowiac dostalem zjebki, ze nic nie wrzucam i nie ma fanu i, ze na forum same smutasy siedza i w ogole (zupelnie tak nie mysle:mrgreen:) to z szuflady was pokatuje jakimis tam pierdolami, moze lasencja przednia, trzaskane na Pentaxie MZ i Samyangu 85 1.4 film Fuji ( za cholere nie pamietam jaki:))
enjoy:
pozdrowionka
Z szuflady będę coś wygrzebywal wieczorami, kiedy większośćz Was smacznie śpi, bo z telefonu to nie idzie zabardzo ;-). Co do wątku filmowego z innego forum, to zastanawiam się nad przeszczepieniem go na OlympusClub, tylko oczywiście do odpowiedniego działu, bo tam foty głownie z cyfry.
Szuflada.
Kodak Ektachrome 100, tyle że z małego obrazka.
Okolice Portland w stanie Maine.
I jeszcze cos ze średniego (67) Kodak T-Max 100 w D76.
Super... proszę o więcej.
Dzięki Panowie za dobre słowo. Ja tu nowy jestem i do tego innosystemowy, musze sie troche zadomowić ;-)
Ektar 100 (67)
Nogi powiadacie ;-)
Portra 400 (67)
Białe kozaczki a ona..........., tfuuuuu on tańczy tylko dla Cibie :)
Wuzetu przyszedl:) bedzie fajnie:)
a masz jakies wiesz, filmowe z analoga?:)
ode mnie klep ale kocham, kodak gold 200 + Contax G1, uwielbiam ten aparat skan frontier z automatu...
pozdrowionka
Mega dobre.
Z otworka...Kodak Ektar 100.
i jeszcze kodaczek domowo:)
DRIM TIM:)
pozdrowionka
No nareszcie. Jeszcze byś coś w m4/3 zaczął wrzucać i malinka. Ja mam "pomysła", strzelimy jakiś znaczek Olka na coś co u Ciebie foci i nikt Ci już z minusa nie zasunie :). Zawsze będziesz mógł się wytłumaczyć, że z takim znaczkiem kupiłeś i nie wiedziałeś, że to nie Olek :)
Pozdrowienia :)
To jak wstawia sie zdjęcia z "Nie Olympusa" to jest jakies wykroczenie regulaminowe ? pytam poważnie, nie czytałem szczerze mowiac regulaminu a chciałem cos powstawiac na forum.
Chodzi mi bardziej o cyfrowe. To w takim razie za chwile zabieram sie za tworzenie nowego wątku.
A tutaj cos z szuflandii ... Trix pchany na 1600 w HC110.
Fotka zrobiona z okazjii 100 lecia Głównego Dworca w Nowym Jorku.
I jeszcze wnetrze Katedry św. Patryka w NY
Podoba mi się katedra.
Szkoda,ze tego Patryka nie wyciagles bardziej-moze tak???Załącznik 82517O sklepienie mi idzie.
Dla widocznosci detali architektonicznych, jak najbardziej Twoja wersja jest ok. Ja z kolei lubie mocniejsze kontrasty w zdjeciach cz/b, dlatego tak obrobiłem :-)
Ok. jak by co to zapraszam tutaj ;-)
https://forum.olympusclub.pl/threads...507#post928507
A u mnie za czasow Contaxow G dostawalem takiej palmy, ze nawet fotki na aukcje robilem na filmie:)
kodak ultra 400, pseudo szumofon:) uwielbiam ten film:)
pozdrowionka