SPR-1 (nośnikiem jest GT-MU) - IDEB 2012 Bratysława.
Załącznik 144369
Wersja do druku
SPR-1 (nośnikiem jest GT-MU) - IDEB 2012 Bratysława.
Załącznik 144369
Armata z roku 1733 pochodząca z Drezna, która eksponowana jest w londyńskim Royal Woolwich Arsenal.
Załącznik 144416
Vauxhall 25 D-Type na Farnborough 2014.
Załącznik 144471
LT vz. 38 - Ostrawa NATO Days 2012.
Załącznik 144542
System przeciwlotniczy 2K-11 Krug (SA-4 Ganef).
Stacja radiolokacyjna wstępnego wykrywania 1S12 (P-40), bazująca na ciężkim ciągniku artyleryjskim AT-T - Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej w Warszawie.
Załącznik 144558
Stacja naprowadzania rakiet 1S32 (nośnikiem jest GM-124) - Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie.
Załącznik 144550
Wyrzutnia 2P24 na bazie GM-123 - to samo miejsce co powyższe zdjęcie.
Załącznik 144551
Wyrzutnia z rakietami 3M8M3 - Muzeum Techniki Wojskowej w Lešanach.
Załącznik 144552
ZIL-157 z naczepą transportową 9T25 - Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej w Warszawie.
Załącznik 144553
Samochód transportowo-załadowczy 2T6 (Ural-375E) - Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie.
Załącznik 144554
Pojemnik transportowy stopnia marszowego rakiety 3M8 - Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej w Warszawie.
Załącznik 144555
Pojemnik transportowy do przewozu silników startowych rakiet 3M8 - także MPTW Warszawa.
Załącznik 144556
Radar wykrywania obiektów na niskich pułapach RT-17 Narew z Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej w Warszawie.
Załącznik 144618
Nadrobilem zaleglosci... Skoda 903 swietna.
Dzięki! :)
Sd.Kfz. 251/1 - ''Operacja Południe'' 2013 w Bielsku-Białej.
Załącznik 144705
20mm FlaK 38 - Małopolski Piknik Lotniczy 2013 w Krakowie.
Załącznik 144757
Warto tu zaglądać. Ciekawe eksponaty i do tego fajnie pokazywane.
Dzięki za zainteresowanie!
Farnborough 2012.
Załącznik 144908
Zdjęcia jak zawsze dobre, a sprzęt ciekawy na nich się znajduje :)
Miło mi, że jest parę osób zainteresowanych tą tematyką.
Zgadzam się, iż jest to znacznie lepsze od beznadziejnie eksponowanego komponentu lotniczego (kto był, ten wie o czym piszę).
Dzięki! :)
Panhard TC54 - Le Bourget 2011.
Załącznik 144982
MSPO 2011 Kielce - ACMAT ALTV Torpedo.
Załącznik 145047
Małe sprostowanie - pojazd z poprzedniego postu był eksponowany na MSPO w 2012 roku.
MSPO 2011 - Świstak firmy AMZ Kutno.
Załącznik 145097
jakoś nie czaję idei pancernych kabrioletów
Dokładnie o to chodzi - ten sprzęt ma być maksymalnie mobilny.
Izraelski system obrony powietrznej Iron Dome (bazą jest MAN TGS) koncernu Rafael na Le Bourget 2013.
Załącznik 145177
Kolejny izraelski system obrony powietrznej tego samego producenta - SPYDER-MR. Nośnikiem jest Mercedes-Benz Actros 4141. Fotografia z tej samej imprezy co w poprzednim poście.
Załącznik 145182
Jeszcze raz Le Bourget 2013 - system plot. ALBI uzbrojony w rakiety Mistral, którego bazą jest Panhard VBL Mk II.
Załącznik 145286
BRDM-2 jako nośnik zestawu plot. 9K31 Strzała (SA-9 Gaskin) - Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej w Warszawie.
Załącznik 145386
Bloodhound Mk I firmy Bristol Aeroplane Co. (bardziej kojarzonej z produkcją lotniczą, niż uzbrojeniem rakietowym) - londyńskie Muzeum RAF.
Załącznik 145544
Operator, ciekawi mnie co myślisz o wyborach jakich podobno dokonał mon...
Patriota można się było spodziewać. W sumie nie wiem po co ten przetarg był. I tak wygrał ten który od początku było wiadomo że wygra.
Jeśli dzisiejsze decyzje miałyby wejść w życie, co nie jest jeszcze takie pewne (wiele wcześniejszych przetargów już u nas unieważniano), to w przypadku śmigłowca nie ma moim zdaniem żadnych kontrowersji. Muszę jednak przyznać, że wybór EC725 może być zaskoczeniem z kilku względów. Wydawało się, iż pozycja przetargowa firm Sikorsky, czy Agusta jest znacznie mocniejsza, z uwagi na ich wcześniejsze inwestycje w Polsce (Mielec i Świdnik). Jeżeli śmiglowce miałyby być montowane w naszym kraju, to Airbus będzie musiał poczynić znaczne inwestycje, co zapowiadał wcześniej po ewentualnym rozstrzygnięciu przetargu na swoją korzyść. Biorąc jednak pod uwagę potencjał tego giganta - przede wszystkim finansowy, to nie powinno być z tym żadnego problemu, aczkolwiek na pewno trochę to potrwa. W przypadku tylko częściowej polonizacji, lub wyłącznie importu gotowych maszyn (co jest raczej mało prawdopodobne) problemu dla producenta nie będzie. Caracal z wszystkich trzech śmigłowców ma największe możliwości transportowe (jest największy), a co za tym idzie prawdopodobnie najdroższy. Tu jest moje zdziwienie, bo kryterium ceny było u nas zawsze jednym z najistotniejszych czynników. Co się tyczy systemu plot. w ramach tarczy ''Wisła'', to wybór Patriota był według mnie decyzją czysto polityczną. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Amerykanie zaoferowali dużo lepsze warunki niż konkurencja (mam na myśli aspekty finansowe, a nie techniczne). Tajemnicą poliszynela jest ich niechęć do dzielenia się technologiami i udzielanie zgody na produkcję kluczowych elementów poza USA. Zresztą uważam tę decyzję za złą z innego powodu, otóż sama konstrukcja wyrzutni wszystkich wersji Patriota powinna w dzisiejszych czasach przekreślić ten system. Chodzi mi o niemożność odpalania rakiet z zasobników umieszczonych pionowo, co umożliwiałoby zwalczanie celów nadlatujących z dowolnego kierunku, z taką samą skutecznością (Rosjanie zrobili to już ponad 30 lat temu w przypadku rodziny S-300). Nie bez znaczenia jest w takim przypadku mniejsza liczba wyrzutni, a co za tym idzie także koszt zakupu i utrzymania sprzętu w linii. Niestety coś mi się wydaje, że MON i i rząd nie chciał urazić Amerykanów, a też i odrzucać oferty europejskiej, stąd takie, a nie inne rozstrzygnięcia w obu przypadkach.
Opis tych decyzji w Raport-WTO.
Wczoraj przeczytałem w obecnym numerze R-WTO jakie podejście mają Niemcy do wyboru swojego systemu obrony powietrznej średniego zasięgu - najwięcej do powiedzenia będą mieli najbardziej zainteresowani obok armii, czyli niemiecki przemysł zbrojeniowy.
O tych przewałach w MON-ie czytałem już niejeden raz w różnych źródłach. Szlag człowieka może trafić, jak sobie uświadomi, że tak strategicznie ważne i kosztowne decyzje podejmują niekompetentne indywidua, ślepo zapatrzone w Wuja Sama! :evil: Najgorsze jest to, iż za implikacje wynikłe z tych delikatnie mówiąc nieprzemyślanych działań oczywiście nikt nie poniesie żadnych konsekwencji, natomiast polski podatnik będzie płacił za nie przez długie lata. Tych którzy są w obecnym rządzie (wcześniejszych też) niczego nie nauczyły jak widać poprzednie przykre doświadczenia zwiazane chociażby z offsetem. Niestety tak to już jest na tym świecie, że w tego typu rozmowach trzeba dokładnie wiedzieć czego się chce oraz twardo i zdecydowanie negocjować warunki umowy. Kto tego nie rozumie, lub co gorsza nie chce zrozumieć, ten będzie zawsze na straconej pozycji. Musiałbym tu użyć niecenzuralnego i dosadnego określenia, które każdy może sobie dopowiedzieć sam. :evil:
Kilka wersji elementów systemu plot. S-125 Newa / Peczora (SA-3 Goa).
Wyrzutnia 5P71 - Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej w Warszawie.
Załącznik 145714
Wyrzutnia 5P73 wariantu S-125M - to samo miejsce.
Załącznik 145713
Pocisk rakietowy 5W27D (S-125M1) - NATO Days Ostrawa 2013.
Załącznik 145715
Części pojemnika transportowego powyższej rakiety z tych samych pokazów.
Załącznik 145716
Załącznik 145717
Zestaw plot. S-75 Dźwina / Desna / Wołchow (SA-2 Guideline).
Wyrzutnia SM-90 (S-75M Wołchow) w położeniu bojowym - stołeczne Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej.
Załącznik 145781
ZIL-157 z naczepą transportową PR-11B i rakietą 20DP - miejsce jw.
Załącznik 145782
Pocisk rakietowy 20DP (W-755) - Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie.
Załącznik 145783
Podobno te rakiety to kupiliśmy bez kodów źródłowych. Jezeli to prawda to moglismy ich kopie zamówić w jakimś klubie modelarskim za jedną stumilionową ceny :-)
A więc jednak. szkoda ,że Polska nie jest jednym z niektórych przypadków. Mam obawy czy nasza kasa wydana na rakiety nie spowoduje,że spadną nam one na nasze łby :-)
Jak sami się nie cenimy, to robimy im "łaskę". Ponoć nasze F-16 w razie konfliktu najpierw uciekną do Niemiec gdzie otrzymają odpowiednie rakiety, a potem Bundeswehra będzie wyzwalać Szczecin... .