Ty chcesz żebym się z CS-em zaprzyjaźnił !?!? no nie........................:shock:
Wersja do druku
Za niedługo to taki program wyślesz na łąkę na automatycznych nóżkach i już... ;)
Kurde.To co ty -wczorajszy??
Przecie wiadomo,ze:
1.Kazdy co ma samochod to najlepszy kierowca.
2.Garaz z kanalem,to najlepszy mechanik.
3.Wskaznik do pradu,to najlepszy elektryk.
4.Ma dzieci,to najlepszy pediatria.
5.Ma komputer,najlepszy informatyk.
6.Ma aparat,najlepszy fotograf.
7.Ma komputer i aparat -to musi miec Cs-a.Inaczej jest wczorajszy:mrgreen:
Nie ma konta i znajomych na NK nie istnieje,nie zrobi kariery.....:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Spoko, SMSa też potrafi napisać. Będą z niego ludzie. ;)
Chyba jestem 20 lat za murzynami - nie mam facebooka, ani tweetera ani NK ani irca. Nie mam też GG. Nie mam windowsa, PS i lightrooma.
Używam e-maila i Jabbera, Gimpa i Linuxa. I to mi do szczęścia wystarczy :D
a to tak na zakończenie dnia....
Załącznik 66178
i sernik, do szczęścia koniecznie musi być sernik!
Widoczki przy okazji moich tras.....
Załącznik 66274
Załącznik 66275
Załącznik 66276
spokój na Rogoźniku....
Załącznik 66280
Huta Cynku Miasteczko Śląskie...
Załącznik 66281
za namową syna i z zazdrości (do fotek @centusa ;-) ) pobiegłem czem prędzej do miejskiego parku gdzie Tarnogórskie Centrum Kultury zorganizowało konkurs dla
zespołów rockowych...a na finał miejscowa gwiazda Another World. Po rozmowie z synem okazało się że to jego koledzy ;-)
Załącznik 66315 Załącznik 66312
Załącznik 66313 Załącznik 66314
Tropic zostales uswiadomiony :)Gitarzysci gora:)
skala imprezy i zespołu była całkowicie lokalna...ale niewątpliwą zaletą było to że żaden bodyguard nie pobił mnie za wejście na scenę :-D
Załącznik 66316 Załącznik 66317
Załącznik 66318 Załącznik 66319
IMHO na zdjęciach nie dzieje się nic, a kadry jakby przypadkowe. Postprocessing na komputerze jakiś był?
PS. Szczerośc do bólu rodem z pierwszego posta.
ok....:-) może następne będą troszkę lepsze...
---------- Post dodany o 10:33 ---------- Poprzedni post był o 10:32 ----------
jeszcze nie wszedłem...ja byłem gwoździem programu ;-) :mrgreen:
Załącznik 66323 Załącznik 66320
Załącznik 66321 Załącznik 66322
hmmm coś masz wszystkie te zdjecia mocno wyprane z kolorów...
dzięki za odwiedziny
możesz uściślić !! od razy przyznaje że zdejmuje z kontrastu a nasycenie mam -1....
Załącznik 66337 Załącznik 66338
Załącznik 66339 Załącznik 66336
Uściślam - brakuje nasycenia kolorów, może tak lubisz, ale może masz inaczej monitor wyregulowany.
A nie masz radośnie ustawionej innej temperatury monitora, albo w programie jakiegoś radosnego AdobeRGB?
Bo przez to 99% oglądających zdjecia widzi je niepoprawnie.
Poszukaj na forum: https://www.google.com/webhp?q=adobe...olympusclub.pl
Z tym 99%, myślę sporo przesadziłeś. Czyżby tak mało osób używało Firefoxa. W tej przeglądarce profil koloru Adobe RGB jest prawidłowo obsługiwany, czy wyświetlany (kolory nie są wyblakłe). Niemniej dla potrzeb internetu lepiej używać sRGB. Tu bym powiedział 99% monitorów i tak nie potrafi wyświetlić kolorów (tej szerszej gamy) z przestrzeni Adobe RGB.
dzięki !! :)
Załącznik 66346 Załącznik 66345
Załącznik 66344 Załącznik 66347
to byłya moja przymiarka...myślę że światło dzienne dużo popsuło w kolorystyce,syn mówi że przez wakacje będzie dużo koncertów,bardziej kameralnych i bez światła dziennego....mam jasne szkło ale 50 Sigmy....trochę to ogranicza
Te światło dzienne może o tyle źle wpłynęło, że pogorszyło ogólny odbiór, klimat, takich zdjęć.