Na nizinach zabrakło miodu?
Strasznie daleko masz do koryta, tyle piachu do przejścia.... Łachy na sucho to nieczęsty widok. Miło się ogląda ten przepłukany i przewiany piaseczek.
Wersja do druku
Wiślana seria bardzo udana.
Nasz czujny klubowicz-promotor zasugerował by przenieść wątek do działu "Ocena zdjęć", co niniejszym czynie.
Wisła urokliwa niewątpliwie bardzo... świetnie zrobione foty..
Taką Wisłę widziałem kiedyś tylko w okolicach Połańca. A jakie sumy i sandacze tam był !!! :shock:
Dziękuję czujnemu klubowiczowi-promotorowi za przeniesienie do działu wyżej. Nie wiadomo czy to lepiej czy gorzej :wink:
Wszystkim dziękuję za odwiedziny i zapraszam do kolejnych odwiedzin.
Ostatnio wzięło mnie na robienie panoram, oczywiście z ręki i sklejane ICE. Leniuch ze mnie:wink: Niedługo zrobię kolejne podejście do Hugina (ściągnąłem poradnik Zbyma) i mam nadzieję, że w długie jesienne wieczory w końcu się nauczę.
1. Widok mostu w Fordonie
Załącznik 71300
2. Z Kasprowego
Załącznik 71301
3. Z górki w Przysłopie
Załącznik 71302
4. Okolice Zamku Bierzgłowskiego
Załącznik 71303
Z Huginem pytaj, jak coś będę mógł to pomogę.
Całkiem ciekawie wyszły Ci te panoramki. Zwłaszcza ta pierwsza z mostu 180 stopni. Fotograficznie najbardziej spodobały mi się 2 i 3.
ICE całkiem dobrze składa, robiłem i Hunginem i wieloma innymi programami i zostałem przy ICE, wszystkie w moim wątku nim właśnie składane są.
Panoramki fajne.
Podobają mi się 2 i 3.
Jak dla mnie 2,3 oraz 4 :-)
Przychodzimy
odchodzimy...
idziemy...
a czasem się mijamy.
Dzięki za wszystkie odwiedziny. Znów wątek zapuściłem, obiecuję się poprawić:)
Widze ,ze i Ty zaczynasz śledzić cienie - zakaźne jakieś czy co?
Ciekawie wyszło, szkoda, że nie ma większego kontrastu między cieniem, a brukiem, było by lepsze.
Pomysl fajny :-) Mogl byc z tego tryptyk :-)
Cześć AdamieWbiegu ;)
Cienie przednie. Lubię takich. Ale podzielam zdanie Andrzeja co do kontrastów :roll:
P.S. Jeszcze mam Twoich zszywek ;)
Lolita, azp, waruga dziękuje za odwiedziny:grin: Co do kontrastów, to trochę jest w tym racji. Miało być ponuro, wyszło może za bardzo.
Kwestia ustawienia monitora, w domu gdzie obrabiałem zdjęcia jest ok, w robocie widzę, że trochę za mało kontrastowe wyszły.
Poprawiona wersja jednego ze zdjęć jest w galerii, tak lepiej?
Adamie fajny miałeś pomysł z tą nową serią. Ostatnie poprawione podoba mi się najbardziej. :grin:
Lepiej ;)
B&W czy kolor?
Oba zdjęcia z wykopalisk. Niestety mam tylko jpegi.
Mnie się bardziej kolor podoba. I kadrowanie i kolory.
Pozdr
Kolor
na B&W jest odblask który razie (przynajmniej mnie)
Gołąb wygląda jak sztuczny i przestawiany raz w jedną, raz w drugą stronę :mrgreen:
Dla mnie kolor :-)
Kolor!
Kolor, moim zdaniem brak koloru nic nie wnosi w to zdjęcie.
Brak koloru nie rozprasza, wytnij tylko to słoneczne odbicie. BW jak dla mnie.
W "cieniasach" nie przeszkadza mi ich smolistość - podkreśla mroczny klimat. Kontrast moim zdaniem jest ino naturalnie bieli mało (bo tak było - jest tylko na krawędziach bruku) więc niewiele można zdziałać. Poprawiona wersja czy lepsza? Dla mnie nie.
Ostatnie ładne, taki klasyk. Chyba kolor, nie mam zdania. Mimo że ładne, nie zatrzymało na dłużej.
Dla mnie B&W - trzeba by coś pokombinować, jeszcze przyciemnić tonację ale i wypunktować niektóre elementy - np. "szachownicę". Co do odblasku to nie mam zdania - niby wada ale w dużej mierze nadaje charakter zdjęciu.
Dziękuję za liczne odwiedziny:grin: Siem cieszem :wink:
Dzisiaj kilka zdjęć ze spaceru po parku w Ostromecku.
1)Załącznik 75217 2)Załącznik 75218 3)Załącznik 75213 4)Załącznik 75214 5)Załącznik 75215
6)Załącznik 75216
Z parkowych ładne 3 i 5, jednak na 3. wkurza mnie ten szpikulec w PG.
Jak dla mnie obydwa rewelacja. Jakbym musiał wybierać to chyba kolor.
Pozdr
Kolorowe świetne! Zastanawia mnie tylko czy to szafa czy suszarnia? ;-)
Oba super!
Obydwa extra.
Faktycznie oba bardzo dobre.
Adamie świetna wrzuta. :grin: Podoba mi się jedno i drugie zdjęcie, ale większe wrażenie robi na mnie B&W.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny. Lejecie mniodek na moje serducho swoimi opiniami:wink:
Fajna wrzutka. Budowy są fascynujące, obserwuję je głównie z okna samochodu lub pociągu, najfajniejsze te wielkie - z wielkimi machinami, płaszczyznami, konstrukcjami i te malutkie ludziki w pomarańczowych kamizelkach i kolorowych kaskach... Wielkie wrażenie robiło na mnie obserwowanie budowy Obwodnicy Południowej Gdańska - potęga!