... i robisz to bardzo dobrze. :grin: Świetna wrzuta.
Wersja do druku
Fajne fotki, gratuluję.
Dziękuję wszystkim. W natłoku pracy domowej znalazłem wreszcie dzisiaj troszkę czasu na zdjęcia. Udało mi się wyskoczyc na moment na rycerzy okupujacych Park Podłęrze w moim mieście. Kilka zdjeć i na koncert Beatki ( te może później )
450.
451.
452.
453.
454.
454 super klimat ;)
(454) ma swoj klimat.
Bardzo zmysłowe to ostatnie. Mam nadzieję, że to nie do niej strzela chłopiec ?
Strzelał w moim kierunku, poprosiłem, żeby jednak celował nieco niżej. Dziękuje za opinię. Jak pisałem kolejną "rozgrzewką " przed (już dzisiaj ) ślubem, był koncert Beaty Banasik. Ucieszyło mnie to, że mogłem wreszcie zamienić parę słów z Jej mamą, moją byłą nauczycielką muzyki. Beata zaśpiewała kilka tekstów Osieckiej, niezapominając o własnych kompozycjach:
455.
456.
457.
458.
459.
(457) (459) ladne.
459 - super
Jak zwykle nie zawiodłeś :) Reportaż w Twoim wykonaniu to jak zwykle majstersztyk. A koncertowe...ech bardzo na tak i klimat i kolorki.
Bardzo dobre robisz te zdjęcia, trzymasz równy wysoki poziom. Nie podobają mi się zdjęcia z koncertu bez światła no ale nie ma w tym Twojej winy. Pomyśl o lampie, chodź nie lubię dobrze wykorzystana ratuje tyłek.
O które zdjęcia Ci chodzi, bo zazwyczaj nigdy dość światła ? Problem w tym, że lampy raz nie umiem stosować, dwa że jak już stosuję to w szerokich, ruchliwych ujęciach. Swoją drogą, zazwyczaj miałem wytyczne "bez lampy błyskowej " Co innego ( tutaj zgrzyt ) zdjęcia na sali weselnej, tam lamp mogłem używać dowoli. Czy udało mi się ? O tym za jakiś czas. Dziękuję za opinie wszystkim, czekam na odpowiedź.
Mówiąc o koncercie bez światła miałem na myśli Paul Lamb & Snakes King.
Nie ma "nie umiem" tylko "jeszcze się nie nauczyłem". A to da się całkiem prosto zmienić.
No akurat trafiłeś na koncert słabo oświetlony scenicznie. Tutaj nie było wogóle mowy o lampie, choć niekrtóre "photography " na siłę próbowali złamać umowę. Czy to im na dobre wyszło ? Musiałbyś poszukać w necie i porównać zdjęcia. Masz rację, jeszcze się nie nauczyłem. Z tego co widzę, długo się jeszcze będę uczyć. Choć przydała by się pomoc, to jednak na nią mnie nie stać.
Tak się rozpisałem w wątku o ślubie (pewny siebie ) a tak naprawde nie wiem, czy w dobrym kierunku idę:
460.
Mam prośbę do Was. Szukam na necie i jakoś znaleźć nie mogę plenerów ślubnych w Cementowni Jaworzno. Znaczy, kilka widziałem, ale MZ marnych statycznych. Chciałbym podgladnąć, podpatrzyć, wykorzystać motywy, poprostu nauczyć się czegoś nowego. Znacie jakieś zdjęcia ślubne z tego miejsca, linki ?
ta fotka to nie to... masz więcej ?
Oczywiście, że mam. Jak uda mi się popracować nad nimi to chętnie pokażę, chociaż widzę że długa droga przede mną. Na razie jedno tylko z pleneru :
461.
W tym ujeciu to masz duzo pracy z mloda.Od czubka glowy do konca sukienki,wraz z reka.
A moze lepiej nie pokazuj im tego ujecia.Musisz sie dobrze przypatrzyc na chlodno.
Mirku, ale co dokładnie ? Podpowiedzcie mi proszę, ja obiecuję że więcej zdjęć sąsiadom robić już nie będę :???: .
Podkrecilem cienie ,zebys bardziej zobaczyl to o czym pisalem.
Co jest niedopuszczalne w tej fotce-nie obraz sie,ale musze tak napisac.
Pokazales gesia skrzywiona szyje,bardzo szczupla twarz w takim ujeciu pokazana tak,ze mozna sie domyslac ,ze uzebienie to konczy cie na ocznych gornych i klach dolnych,dalej pustka.Swiatlo ewidentnie Ci w tym pomoglo.Dlon u mlodej wyglada jak by palce wygiely sie w druga strone a naklejone paznokcie jeszcze sie blysczca w cieniu i "urok" podkreslaja.
Nawet jesli wyciagniesz wszystkie szczegoly z sukienki,bo widac ,ze mozna to jednak ja bym kasowal te ujecie.Nie Ty pierwszy nie ostatni co na takie skuchy sie nacinaja.Sam wielokrotnie nawet niedawno mialem podobnie.
Mirek cenne uwagi prawi, przyznam szczerze, że nie zauważyłem na początku gęsią szyję, pierwsze wrażenie miałem takie :???: co do wyrazu ich wygibanych twarzy - ale młodym być może się to spodoba, rzuca mi się także w oczy zółto/pomarańcz - najmocniej na ręce i twarzy młodej.
pzdr
442 rewelacja
Dzięki, to naprawdę cenne uwagi. Para młoda powoli wraca z podróży, wiec i ja powoli wracam do pracy nad zdjęciami. Eh, ten remoncik, też dobiega końca a cały czas zdjęcia na inne potrzeby. Dla odmiany nieco szybkiego makro z czasów wojen. Wystawa modeli plastikowych i kartonowych w Jaworznie :
462.
463.
464.
465.
466.
467.
Wiecej zdjęć na BLOGU, zapraszam.
Czołem! Fajna ta wrzuta, ale zbyt jasne te foty. To machiny wojenne - musi być klimacik, nawet przy modelach.
Już filmy nawet ze mną kręcą, eh :wink:
Film.1 - autor nieznany :
http://www.youtube.com/watch?v=iQ6uNJeYPB0
---------- Post dodany o 17:57 ---------- Poprzedni post był o 17:54 ----------
... i foto na usprawiedliwienie:
468.469. na tak :-)
Dzieki waruga.
A z E-30 chyba już więcej się nie da wycisnąć (ISO 3200, exif na obrazku ):
471.
Bardzo mi się podobają zdjęcia z pleneru ślubnego.
468 i 470 - cudeńka na kjaszku. Świetne foty. Gratuluję.
Pozdrawiam AP.
469 super, prosty, pomysłowy i przesympatyczny portret. Panna młoda na pewno będzie bardzo zadowolona.
470 jak na mój gust za mocno cięte.
Dał radę jak na to iso ! Na portal jak najbardziej się nadaje, taki szum tylko marudnym może przeszkadzać.
Podziękował.
Tym razem dwa zdjęcia P. Jana :
472.
473.
oraz:
474.
475.
476.
477.
Na 472 jest faaajne światło ! I Pan Jan bardzo ładnie w ten prostokąt wpasowany.
Podoba mi się. Jednak trochę zbyt blado jest, widziałbym więcej rasowego b&w, wysycenia czerni.
Pan Janek swietny :-) "Rycerze w kimonach " fajna fotorelacja.
Podoba się - zrobiłem coś podobnego tylko z dzieciakami :) Kadrowanie na plus
Twoja fotorealcja jako całość może się podobać. Trudno mi jednak jest wybrać konkretne foty. W sumie najbardzie oddające temat jest 481. Są tytułowi rycerze, jest dynamika jednak jak dla mnie za ciasno wykadrowałeś z prawej strony, gościa z prawej strony powinno być więcej. Fajne są też zdjęcia obrazujące emocje takie jak 484., tylko w tym wypadku nie odpowiada mi za bardzo obróbka. Laseczka między banerami podoba mi się, natomiast w kolegach z maty (479.) przeszkadza mi trochę "tło" - lepsze wyeksponowanie pierwszego planu dałoby lepszy efekt.
Nie chcę by to wyglądało, że się czepiam - od zawsze byłem fanem Twoich fotorealcji. :grin:
Nigdy w życiu nie pomyślałem, że ktoś miałby się czepiać. Dla mnie każda uwaga jest na wagę złota. Tak ja to foto :
487.
488.
Zwykłe foto nieudane, ale czeka na Waszą recenzję.
Jak nieudane to po co je tu kłaść ?