Chyba wolę ta pierwsza wersję. Ale to tylko moje odczucie.
Wersja do druku
Jedynka z pierwszej wersji.
Lepsze ciemniejsze, bo w tym ostatnim to tło jest do d ;]
Dzięki że zaglądacie :)/// Wiem że tło jest do ... :] ale to uroki większości opuszczonych miejsc które są zdewastowane :( Wrzucam moje 3 "wizje" :] i zapraszam :)
1. Fajny efekt, plomien i papieros.....
a ja jestem na nie. Skoro wiesz, że tło jest do d, to czemu tam robisz zdjęcia?
jakiś marny tag w tle nie dodaje klimatu... pomysł z płonącą gazetą bardzo ciekawy, popróbuj w innym miejscu:)
Dobra seria. Co do wyboru z pośród 3 wersji to ja się wyłamię i mi najlepiej podoba 3 potem 1 a na końcu 2.
A jak dla mnie najlepsza pozostaje jedynka z pierszej serii. To, że ciemno to akurat dobrze - w przeciwieństwie do drugiej serii b. wyraźnie podkreślony i wyodrębniony z tła jest gł. motyw zdjęcia. Poeksperymentowałbym może z położeniem modela z gazetą na planie, żeby nie było tak centralnie...
W każdym razie brava za pmysł :)
Doooobre zdjęcie
Fotka bardzo dobra. Medali już zabrakło czy jakaś uroczysta dekoracja się zapowiada?
Lodowo jak najbardziej... ( w galerii wisi...)
Lodowa fotka bardzo fajna. :) Ale poprzednia seria zupełnie do mnie nie przemawia.
Świetne zdjęcie, jeszcze raz gratuluję.
Koniecznie musisz zmienić temat swojego wątku :)
na jaki :) ?
Na taki co oddaje charakter Twoich zdjęć, na pewno nie początkujący :grin:
Fajnie że tak myślisz :) Dzięki :)
Dzięki wam za dobre słowo :) Tym czasem mam do was pytanie, czy da się to waszym zdaniem jakoś fajnie wykadrować ? Wiem że takie niefortunne cięcie u dołu ale mam nadzieję że coś podpowiecie :wink: I co myślicie ogólnie :-P
PS. specjalnie wrzucam takie duże :wink:
PS.zauważyłem że na forum zdjęcie ma mniejsze nasycenie niż przez moją przeglądarkę zdjęć :evil:
Ostatnio był wątek poruszany na ten temat. Kwestia ustawień kolorów.
Z kadrowaniem nie mam pomysłu na razie, ale rzuciły mi sie cienie po wewnętrznych stronach rąk /od łokci do pach/. Strasznie mi to przeszkadza. Czy tylko mi?
Mnie też. ;) Może jakby odsunąć dziewczynę od tła, to cienie nie byłyby tak ostre? Nie wiem, nie znam się.
Z tym kadrem dałbym sobie spokój bo juz w trakcie jego powstania nie było myśli przewodniej co zdjęcie ma oddać, czy portret sylwetkowy, czy samą sylwetkę modelki. Kierując się ogólnymi zasadami obraz powinien stanowić spójną całość w której akcenty powinny znajdować się w mocnych punktach. U Ciebie głowa modelki niemal odwrócona, ułożenie rąk może być akcentem ale już ucięcie dłoni prawie ocieka krwią. Tego nie można poskładać w całość.
Dziękuje za wizyty i wasze słuszne uwagi, przyznaję otwarcie macie rację :wink:
Jeszcze chciał bym pokazać wam 3 zdjęcia z tej samej sesji :) Mam nadzieję że mniej błędów popełniłem :)
Trojka mi pasuje najbardziej...
MSZ to drugie jest najlepsze:) "zdjąlbym" troszeczke fioletu, no chyba ze w takiej tonacji chciales to wlasnie uzyskac:)
Ładne światło, podobają mi się fotki.
Z tym "zdejmowaniem" czasem ciężko jest :oops:
ja tu o kolorach/odcieniach, a Wy o ciuchach tylko:-P:mrgreen:
Hehehe widać że sami faceci się wypowiedzieli...ale ja też tak to zrozumiałem że sweterka mniej :P
3a IMHO za mała GO twarz wydaje mi się mało ostra a ręka i sweterek żyleta
6a Pomysł super !! wykonanie też wszystko gra...oprócz tła razi ta aluminiowa listwa przy podłodze.
7a Rewelacja, z tej trójki najlepsze, kadr super i ta listwa nawet tak już nie przeszkadza :)
Gratuluje pomysłów i modelki oczywiście :)
Dzięki za wizyty i opinie:) Efekty kolorystyczne Tomku zamierzone :) Sesja była w galerii bałtyckiej stąd te listwy itp :) Trochę się narobiłem przy usuwaniu np lamp kamer i doprowadzeniu ścian do jakiegoś ładu :) Mówicie mniej fioletu:-P
Forever... no nie obraź się.... Zdiejcia poprawne ale modelka tym razem zbyt sztuczna :???:
i przy tym pierwszym tak deczko kontrastu by sie moze przydalo?:roll: tak tyci tyci
Jakbym musial wybierac...to 1a.
Fajne foty
Trzeba zgarnąć pajęczyny z wątku :) Zakupiłem sobie lampę i softboxa i wczoraj pod wieczór próbowałem się z tym zapoznać:) Chce pokazać wam moje pierwsze próby:)
Jak dla mnie to jedynka...