Pomieszałam owocową z czarną, to pewnie dlatego.
Wersja do druku
Nie dość, że za dużo, to jeszcze pomieszałaś :mrgreen:
Bo to trzeba wstrząsnąć nie mieszać :]
A jak już mieszać to herbatki razem a rum osobno spożywać :)
Taraz o wiele lepiej.
Czesciej powinnas tej herbatki spozywac :wink:
Wczoraj byłam na wieczorze twórczości żenującej (o którym Kowalikster napisał kiedyś w dziale humor: https://forum.olympusclub.pl/showpos...postcount=4858).
Mogę z całą stanowczością powiedzieć, że zdjęcia koncertowe nie są bułką z masłem, tym bardziej jak się i uczestniczy (jako widz/słuchacz) w koncercie i próbuje robić zdjęcia. Dowód na to poniżej.
;)
Garnki na głowach upoważniały do zniżki na bilet.
Zgubiłam gdzieś numerek 75
Dużo można było zaoszczędzić? :) Widzę że kilku się znalazło :)
Zastanawia mnie to ziarno w cieniach :roll:
Miałaś ustawioną gradację na AUTO, wyciągałaś z niedoświetlonych RAW-ów czy po prostu kontrast za duży?
Postanowiłam, że zacznę odrabiać zaległości. :)
Bardzo urokliwa plaża, podoba mi się. To coś z rogami też fajne, ale lepsze zdecydowanie w drugiej wersji.
Serdecznie dziękuję za wszystkie komentarze.
Wrzucam kolejne próby portretu. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
78 mi się po prostu nie podoba. Nie będę się rozwodził co bo nie pasuje mi całe zdjęcie.
79 naprawdę fajna. Szkoda, że kontury kieliszka nie są troszeczkę bardziej widoczne. Może tak miało być, ale przeszkadza mi jeszcze brak łokcia :)
A 80 rozumie, że dla męskiej części forum ;) Fajne ale brakuje mi troszkę lewej (tak żeby cała ręka i stopa były)
Na 78 brakuje mi zamknięcia prawej strony oraz spojrzenia w strone obiektywu. 79 sympatyczne ale uważam, że kolor bardziej mógłby oddać lajtowy nastrój zdjęcia. 80 kadrowanie zarówno obiektywem jak i lusterkiem troche nie trafione.
79. jak dla mnie..
Ładna modelka :) To 78 jakby zrobione w "locie", może jakby się spojrzała na Ciebie:roll: 79 w sumie mi się podoba, mały mankamencik że się twarz zlewa ale przyjemne w odbiorze:) No i 80:) Jak pisał Wiejo pokombinować z kadrem :)
Mam nadzieję że szybko pokażesz nam jeszcze trochę portretów :)
Dzięki serdeczne za Wasze opinie.
I wrzucam jeszcze dwa zdjęcia z Asią w roli głównej. I oczywiście z niecierpliwością czekam na słowa od Was. :)
1 portret sympatyczny :) No można było by tę żyłkę usunąć ale widzę że podczas sesji wino popijacie :-P(wiadomo skąd żyłka:wink:)
Eee, jakiej tam sesji... ;)
Macie rację z tym okiem, niedoróbka i tyle. I dzięki Grizz za tą uwagę o cieniu. W ogóle go nie widziałam. Zastanawiałam się czy to nie grzech, że tak kant łóżka wychodzi jej z głowy, ale cienia nie dostrzegłam.
A co do drugiego to mam szerszą wersję, raw ma więcej dołu i lewej strony (cięcie przez czoło jest takie samo), ale zdecydowałam się na skromniejszą wersję ;) Kadr 3:2 - po przeczytaniu uwagi Grizza - rzeczywiście bardziej mi pasuje.
W porównaniu do poprzedniej są lepsze. Patrząc na zdjecie mam wrażenie kontaktu z modelką, poza tym jako kadr jest domknięte i nic nie ucieka przez jakby niedopowiedzenie. Sympatyczny i pogodny wydźwięk daje sie odczuć. Aby nie wszystko na tak to portret wymaga pieczołowitości w obróbce (oczy) i właściwego tła (wcinająca się na drugim planie pierwszego portretu kanapa bądź fotel).
Agulka,zwroc uwage na 81 na obwodki paznokci.Przy relatywnie delikatnej twarzy mz sa one zbyt intensywne.Moze rozjasnij i zmniejsz nasycenie tej barwy a pozniej dopiero czern i biel.Tak jakos to mi sie w oczy rzucilo.Moze to byc niesluszna uwaga,bo do portretow jeszcze nie doszedlem,tak ze patrz na to przez palce.
Dziekuję wszystkim serdecznie za odwiedziny.
A to jest Małgorzatka.
I moja kolejna próba portretu.
Ladny portrecik az milo sie oglada...
Agulko zacieniona strona szyi troche odcina się kolorystyką od reszty, ręka trzymajaca w górze włosy chyba nie potrzebna, białko lewego oka za mocno wyciągnięte. Na tak, ładne spojrzenie, ciepły uśmiech i urocze dołeczki.
Jak ja lubię takie dołeczki, ręka rzeczywiście trochę przeszkadza
w odbiorze tego uroczego zdjęcia.
Ręka trzymała blendę, włosy trzymały się same ;) Faktycznie cień jest zielonkawy...A z tymi oczami to muszę poćwiczyć, pokombinować, jeszcze nie znalazłam dobrej recepty. Dziękuję Wam za komentarz.
Z okiem to zauważyłem tak wyraźnie na miniaturce. W normalnym powiększeniu nie jest to tak widoczne ale daje do myślenie, że po zacienionej stronie twarzy.
Mam wrażenie, że troszkę za blisko obiektywu jest modelka i że to troszkę zniekształciło buzię. światło wypadło dość pozytywnie, zgadzam się z przedmówcami, że oczy zbyt wykręcone w bok.
Ale całkiem nieżle jak na pierwsze próby.:grin:
Uważam że zdjecie 80- bardzo fajny pomysł!
A mi trochę ust brakuje. Jasna szminka, róż z beżem może?
Podoba mi się ułożenie twarzy.
Bardzo fajny pomysł. Podoba się cała seria. (5)
Swietny pomysl, podoba sie.
To pierwsze z czwórki - super mbsz.
Pozdrówka.
To z galerii i 87 podobają mi się najbardziej :) Choć wszystkie są fajne :) No ale jak dla mnie lekko ciasno, troszeczkę:-P Udany pomysł muszę pogratulować :)
Pierwsza zdecydowanie najlepsza. Ocena w galerii. Pozostałym przydałby się ciut inny kadr, a chyba na trzeciej - lepsze oświetlenie twarzy chłopaka.
Ale pomysł znakomity. :)
Zadowolenie, bunt, poskromienie, rezygnacja tak widzę tę serię i bardzo się podoba pomysł i wykonanie.