Dwie ostatnie naprawdę dobre, przedoststnia moja faworytka, bo bardzo lubię żywe kolory :grin:
Wersja do druku
Dwie ostatnie naprawdę dobre, przedoststnia moja faworytka, bo bardzo lubię żywe kolory :grin:
już trochę jesiennie :) pozytywnie
Na ostatnim (147), rzuca się w oczy czerwona(ruda?) roślinność. Daje to ciekawe zabarwienie stoków ale wydaje mi się, że trochę ta czerwień wpłynęła za bardzo na balans :roll:
Z przymrużeniem oka......
148.
Załącznik 25350
149.
Załącznik 25351
Ja sie do spania szykuje a Ty tutaj straszysz :mrgreen:
Drugie calkiem fajne, ale tak sobie mysle, ze nie straciloby na jakosci ani na klimacie gdyby ta kapliczka sie tak nie przewracala...:roll:
Ale to tylko moje skromne zdanie. Lubie Twoje fotki.
Jakaś eksperymentalna obróbka? :grin:
...bardziej pierdoły po piwie.... co do kapliczki to aparat miałem na murku- krzywym murku - ciemno było- wejść można nie było, bo późno było, gdy prostowałem za dużo musiałbym wycinać- starocie.... może komuś przypadnie do gustu
-a to wcale twórcze nie jest, może drugiemu murek dodał twórczości, ale kadr się podoba;)
O coś innego :) Podoba mi się motyw z drzewem fajnie to wygląda, ciekawe
Przyzwyczaiłeś mnie do pięknych krajobrazów a tu proszę. całkiem ciekawe te eksperymenty. 149 szczególnie.:grin: a i motyw z drzewem interesujący.
Dzięki za komentarze- na cmentarzu strasznie nie było
Kolejna porcja przedstawiona inaczej.
150.
Załącznik 25529
151.
Załącznik 25530
152.
Załącznik 25531
Rzeczywiście inaczej. Przyzwyczaiłem się do tych pięknych kolorków na Twoich krajobrazach a tu proszę zupełnie inaczej -też ładnie. Osobiście wole poprzednie.:grin:
Pozdrawiam.
Bym zapomniał kłolorowe też mam;)
153.
Załącznik 25534
I z galerii
Hornister Pass
154.
Załącznik 25535
No inaczej inaczej :) taka obróbka widzi mi się przy drugim zdjęciu tylko :)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
o kolorowe fajne :) w pierwszym trawa sprawia wrażenie jakby była w ostrym świetle
:grin::grin::grin::grin:
Teraz to rozumiem. No nie tak, że tamte są be ---tylko te ładniejsze.:grin:
Mi się bardziej podobają tamte
Jeśli mówisz o zdjęciach 150-152 to mnie też. Szczególnie to pierwsze (150), podoba mi się kadr, fajnie ochłodziłeś b&w (jeśli dobrze widzę, że jest tam odrobina niebieskości). Chociaż to ostatnie (152) też niegłupie ;) Podoba mi się ten klimat Wichrowych Wzgórz. Z przyjemnością też obejrzałabym 152 tyle, że w pionie, z dodatkowym niebem. No ale to takie rozważania tylko, bo konieczne chyba byłoby wykonanie panoramy, generalnie sklejki kilku zdjęć wtedy, na miejscu.
Fajnie, że próbujesz różnych sposobów obróbki fotek, nie dając się zamknąć w ramy jednego tylko rodzaju wywoływania :)
Podobają mi się chmury na 150. Wyciągnąłbym z nich na warstwach tyle dramatyzmu, ile tylko się da :grin:
Swoją drogą ciekaw jestem efektu w kolorze :roll:
150, 151, 152, 154 - super:)
W tych pierwszych ciekawa obróbka, pasująca do miejsca! a i ostatnie foto bardzo ciekawe, kadrowo i kolorystycznie
Z oststnich eksperymentow najbardziej podoba mi sie 150, ladny kadr i chmury. O tym co mozna polepszyc wspomnial Helmuth, ciekawa jestem jaka bedzie ta wersja do galerii :roll: :grin:
Drzewko na tak ponieważ to zawsze sympatyczny akcent i taka mgielna aura. Cmentarz z kapliczką na nie z uwagi na walacy się budynek. 150 świetna i oprócz chnur duże znaczenie ma tu droga która prowadzi w kadrze i tego zabrakło na 151 gdzie jest w połowie zdjęcia przerwana i pojawia sie znikąd dalej. 152 brakuje na ziemi mocniejszego akcentu. W tych trzech ciekawa tonacja. 153 kolorowe i tutaj jestem na tak bo przyjemny widoczek.
Dziękuję za komentarze. Idąc poprzednią drogą, która mi się spodobała- zapraszam
155.
Załącznik 25614
156.
Załącznik 25615
157.
W mgle....
Załącznik 25616
---------------------------------
155 poprawione
Z tych trzech, najbardziej podoba mi się 155 (sam kadr). Obróbka, spowodowała pojawienie się pasów na niebie- nie podoba mi się to.
Na pozostałych, jakieś jasne obwódki wokół konturów, szczególnie drzew. Też jakoś mi to nie podchodzi.
Kadry i miejsca ładne ale czy ta obróbka pokazuje urok tych miejsc. Nie jestem do tego przekonany a poza tym widoczne są mankamenty o których napisał Helmuth.
Tak jak pisałem wcześniej "kolorowe" jakoś bardziej mi podchodzą ale ciekaw jestem tych Twoich eksperymentów.
Może obróbka była za ciężka wersja bez.....
155a
Załącznik 25622
156a
Załącznik 25623
157a
Załącznik 25624
Heh zadziwiasz mnie coraz bardziej :)
155a od razu zwróciłem uwagę na odbicie :)
156a i 157a genialne to niebo :)
Może masz fotę samego jednego drzewa na tle tego nieba?
Na ostatnich dwóch to niebo takie było czy trochę mu pomogłeś? Ciekawy efekt tak czy tak.
Ta godzina była.... tylko poziomy
Nie wiem, jakie są jesienne kolory w Twoich okolicach ale zastanawia mnie kolor trawy. Zieleń trawy na 155a wydaje mi się zbyt soczysta jak na tę porę roku. Poza tym, tonacja ostatnich zdjęć, wydaje mi się za chłodna. Zieleń trochę za niebieska a liście na drzewach (155a) mało "rude" :wink:
W poprzednich zdjęciach tego nie widziałem.
156a i 156a wydaje mi się, że lepiej wyglądają w (umiarkowanej :-P) konwersji BW.