A nawet jak nie przerysowała, to trzeba bylo tak kombinować, co by nie eksponować wydatnego nosa :wink:
Wersja do druku
A nawet jak nie przerysowała, to trzeba bylo tak kombinować, co by nie eksponować wydatnego nosa :wink:
Jolly: wiem, wiem ale wiesz jak to jest jak pozują amatorki, trzeba im wszystko mówić jak maja stanąć i co z rękami zrobić
A Kamila ma poprostu taki nosek :wink:
198.
Już jutro jadę na upragnione wakacje rowerowe w góry i zabieram tylko OM10 :mrgreen:, więc portrecików w najbliższym czasie już nie będzie.
Pozdrawiam marek
Ostatnie zdjęcie bardzo fajne.
I udanych wakacji Ci życzę. :wink:
197 fajne, lubię portrety "z bliska"
Wersja 2, bo na 1 widac wyraznie blurowanie czy jak to tam nazwac, przesadziles z wygladzeniem. Ale fota ogolnie bardzo, bardzo fajna ;)
Czaroz akurat na tych zdjęciach nie wygładzałem twarzy :wink:
Ale dzięki za komentarz :)
Następne
201. Daria
:shock: Nie blurowales?!
:roll: No coz... plastikiem zajezdza :P Moze taka uroda...
Co do drugiego zdjecia to jestem na NIE, jakbym zobaczyl takie na nk, to bym sie nie zdziwil... :P
EDIT: Sory ren, to chyba wina modelki bo zakrylem ja reka i nawet kadr ci wyszedl, to obramowanie z tej bialej sciany... Posadz tam jakas czarno-wlosa :-P
Z ostatnich zdjęć Darii najbardziej podoba mi się 199. - kadr dobry (może nieznacznie obciąłbym dół), modelka dyskretnie uśmiechnięta. Wszystko to przeklada sie na bardzo sympatyczny odbiór. :grin:
Dziękuję za komentarze kolejne
202.
MZ zdecydowanie za ciasno.
Coś dziwnego stało się z oczami na moje wyczucie przy wybielaniu białek.
Akurat na tym zdjęciu nie poprawiałem białek ocznych
203.
Faktycznie oczy jakies takie... jak na niebiesko zabarwione...?
Ostatnie duzo lepsze, wypracowales juz sobie styl widze ;) Szlifuj go ;D
203 bardzo mi się podoba.
Kompozycja kardu, modelka ... wszystko jak dla mnie świetne. :grin:
Ostatnie zdjęcia z Darią bardzo na plus. Podobają mi się, może oprócz tego ciasnego portretu :wink: Ale poza tym naprawdę fajne, ładna obróbka.
Rennsport, ważną rzeczą na którą też musisz teraz zacząć zwracać uwagę jest ułożenie modelki. Zanim naciśniesz spust migawki, spójrz przez wizjer, czy wszystko gra. Może należy zmienić ulożenie ręki, bo wygląda jakby była złamana. A może powinna podnieść głowę nieco wyżej, by nie pokazać drugiej brody dziewczynie. To takie tylko przykłady, ale w przypadku Darii widzę inną rzecz :wink:
Tam gdzie leży - gdyby opierała się na bardziej rozstawionych łokciach na boki, biust ładnie by się ułożył. Ponieważ ręce są blisko siebie, biust został ściśnięty i wyszło to tak sobie. Gdyby bluzka nie miała takiego dekoltu, nie miałoby to takiego znaczenia. Ale przy takim dużym dekolcie, widać tylko kreskę i ściśnięte piersi. Zabrakło ładnego wyeksponowania, a faceci przyznają mi zapewne rację, że jest co eksponować :wink:
Mam nadzieję, że nie uznasz, że się czepiam. Tak to widzę. Zdjęcia są naprawdę ok, robisz ogromne postępy a to moje marudzenie to tylko po to, byś teraz zwrócił uwagę na inne rzeczy, które tylko poprawią Twoje zdjęcia.
hmm :roll: o takie zdjęcie wam chodziło :?:
204.
Jolly dzięki za wskazówki ale ja już od jakiegoś czasu mówię modelką jak mają stanąć i szczególną uwagę zwracam na tło . Powyższe zdjęcia robiłem gdy Daria sobie kwiatki zbierała :-P
Co do eksponowania biustu ja bardziej skupiłem sie na twarzy modelki nie chciałem by na zdjęciach był pokazany sam biust . Daria ma bardzo ładną twarz i chciałem ją pokazać z jak najlepszej strony . Ale może się nie znam :wink:
Pozdrawiam Marek
Hmmmm.....to może trzeba było pokazać tak, skoro na twarz zwracałeś uwagę :wink: (tylko się nie złość - to taki żarcik :grin:)
aha ...
205.
:roll:
Podoba mi się. Może ktoś powie, że usta mogłyby odznaczać się lub tusz na rzęsach lepiej położony ale mi to nie przeszkadza. Wzrok i tak kieruje się ku... tym razem oczom ;)
podobają mi się oczy tej dziewczyny, nie mogę oderwać wzroku... :)
Z Ostatniej sesji z tą samą modelką co wcześniej
206.Zamyślona
ajajaj...
modelka śliczna ale obróbka dla mnie ciut za zimna...
Powyższa kolorystyka jakoś do mnie nie trafia.
Śledzę Twój wątek ze względu na zdjęcia Darii. :wink:
206 bardzo mi się podoba, tylko za kolegami również przyznam, że dla mnie kolorystyka też mogłaby być cieplejsza.
Bardziej mi się podoba niż poprzednie, lecz pochylone drzewo za głową rozprasza
207 - mam wrażenie, ze kadr + ułożenie ubrań znacząco modelke poszerzerza...
208 bardzo przyjemne i fajne kolorki choć mz ostrość za daleko -wydaje mi się, że na ramionach
Z dwóch ostatnich zdjęć wybrałbym 208 ale i tak Daria rządzi :lol:
Tak to jest jak dziewucha na focie.To juz dziewuche oceniacie a nie fote.
208. Przyjemna fotka, ale cy to mój monitor coś nie tak pokazuje czy coś z ostrością na oczach nie tak?
Mam wrażenie, że kurtka na ramionach wyraźniejsza jest od rzęś i żrenic, a może dziewczyna mrugnęła oczami?
Pozdrawiam AP.
208 zdecydowanie lepsze od 207. Na 207 nie przedstawiłeś modelki najkorzytniej. :wink:
Poza tym po Darii trudno będzie znaleźć modelkę, która wzbudzi większy aplauz.
hmmm Dzięki za momenty
zdjęcia nowe Darii mam ale nie wiem czy warto pokazywać ....
209. Natalia
Warto, warto... wstawiaj, wstawiaj ... :wink:
Co do ostatniego zdjęcia Natalii to jest ono korzystniejsze niż 207, ale ogólne wrażenie jak dla mnie nie jest najlepsze. Wyraz twarzy wydaje mi się nienaturalny, warkocz wygląda trochę jakby był z "przedłużanych włosów".
Niby oceniając zdjęcie wszystko byłoby OK, z ostrością trafiłeś, GO obejmuje całą twarz, bokeh z jesiennych liści wyszedł bardzo ładny, ale ogólne wrażenie nie jest tak korzystne jak przy Twoich poprzednich zdjęciach.