Tomek Bazan (MAAT) (Solo Projekt 2008 ):
Wersja do druku
Tomek Bazan (MAAT) (Solo Projekt 2008 ):
Niezła gra światła i ciała. Oni chyba z jogą za pan brat są
dokładnie to style walki/tańca: Tang Lang, Vietnam Dao, Wu Shu i Butoh
do tego dochodzi świetna reżyseria światła i dźwięku, tu był padający deszcz, przechodzący w ulewę. Koleżanka po spektaklu powiedziała mi, że MAAT to już jakaś w pewnym sensie religia. Ich spektakle są bardzo mistyczne.
zapraszam na ich stronę:
http://www.teatrmaat.pl/akt.php
Tomek Bazan - "Lang" (Solo Projekt 2008 ) - następne ze spektaklu:
i już bardziej "artystycznie" (czyt. "w moim stylu")
i następne
Wiesz co, tak się zastanawiam jakbyś z tych zdjęć zrobił tryptyk? Np. dla mnie 1 i 3 uzupełnia się idealnie, gdyby tylko oba kadry były pionowe i jeszcze jakieś jedno zdjęcie po środku na uzupełnienie tego ruchu. No nie wiem - tak mi się skojarzyło. :wink:
nie myślałem jeszcze nad kombinacjami, na pewno będę je robił. W tej chwili pokazuję tylko same fotografie.
ostatni ze spektakli - Solo Projekt 2008. „Movement modular synthesis” - Barbara Bujakowska
Z teatru bardzo wciagające, szczególnie dla mnie te oświetlone czerwonym światłem gdzie przebija się aura jakiegoś misterium. Panorama z teatru wspaniała. Znajoma starsza Pani i troska z jaką majstruje przy torbie porusza. Po obejrzeniu zdjęć z teatru tych o jasnym tle a szczególnie dwóch ostatnich gdzie gra kobieta brakuje mi tej niepewności i tajemniczości z wcześniejszych zdjęć. Piszesz, że masz możliwość swobodnego poruszania się wokół sceny to może z wyższej perespektywy tak aby cień w tych jasnych planach też zagrał.
w tym problem Wiejo, że nigdzie nie piszę tego że mam swobodę bo jej nie mam. Robię zdjęcia na spektaklach, a na nich się nie łazi. Wystarczająco przeszkadza dźwięk migawki.
Myślałem o próbach generalnych gdzie scena, oświetlenie i gra nie odbiega od spektaklu.
próby sa niestety dość często odwoływane i przekładane, więc pozostaje focić na spektaklu. Dziewczyna i chłopak w tych jasniejszych zdjęciach nie pochodzili dodatkowo z Lublina, byli tu tylko na występach gościnnych.
Ciekawe te z teatru, tylko druga pani nie podoba mi się, pozostałe intrygujące
MAAT - "My" (znów rozmazane, bo tak lubię i specjalnie tak robię część zdjęć)
Ostatnie świetne!!! Powiesiłbym na ścianie
dawny biurowiec Ursusa w Lublinie
Intrygująca obróbka..:)
Tak jakbym widział którąś fotkę kolegi "ktotka" tylko w Naszym polskim wydaniu ;)
pzdr
Ostatnie z teatru miodzio. Skąpo odziane ciało wyłania sie z mroku jakby nabierało życia. Biurowiec- z czasów świetności pozostały kąty ostre. Graficznie fajnie leżą w kadrze i ten lekko przygaszony kolor pasuje.
następny "bajzelek" w ramach nowych technik obróbki (postaram się też od dziś numerować fotki)
1. i 2.
Ostatnie MZ przez agresywną obróbkę zupełnie straciło na czytelności.
rzeczywiście przesadziłem ;)
No, przegiąłeś :) Szkoda, bo to przedostatnie (z linami/sznurami) wydaje się być ciekawe.
Przedostatni kapitalny kadr broni się świetnie
dziękuję za komentarze i wskazówki
a teraz następna fota bałaganikowa
3.
O... Ciekawe bardzo.
Z tych bajzelkowych ta mocno przykuwa uwagę, ciekawa, podoba się
pzdr
Ostatnia super :)
no i następny bałaganik:
4.
Mały reportaż. Napotkany dziś mors, podczas spaceru nad Zalew Zemborzycki w Lublinie. Dedykuję piecuchom ;P
5.
Myślałam, że morsy to tylko w morzu.
Napisz cos więcej o bałaganikach, świetne te ostatnie.
Bałaganik 1 świetny poprzez zastosowany kolor, formę kłębka sznura i przestrzeń. Drugi bałaganik przejaskrawiony i gryzący oczy. Przez wizjer bardzo mi podpasiło gdyż, łuszcząca się farba i przebarwienia kojarzą się z ciężkimi metalowymi drzwiami. Takie drzwi ograniczają wolność. Tęsknotę za wolnością, wyrażają świeżą zielenią skąpane w słońcu liście drzewka. Podoba mi się to zdjęcie i odbieram je w kategorii optymistycznej. Zagadkowa piramida na zdjęciu 4 dająca świetny wizualny efekt także się podoba. Zawarta w jednym kadrze fotorelacja z kąpieli morsa świetna zarówno w treści jak i formie.
odnośnie bałaganików to takie moje małe hobby, wyszukiwanie elementów które są czymś innym niż w rzeczywistości, owszem kiedy inaczej się na nie spojrzy. Dziękuję za odwiedziny i komentarze :)
PS. mors ustrzelony 40-150/3.5-4.5, zacne to szkło oj zacne :)
Podobają mi się dwa ostatnie bałagany. Fajna , abstrakcyjna trochę zabawa kadrem
balaganki sa dobre, ciekawi mnie fotografowanie w teatrze, lubie takie mistyczne i dopracowane oswietlenia. Do tej pory sledzilem poczynania pana Grotowskiego we wrocławskiej operze...http://www.opera.wroclaw.pl/1/index....id=49&fnct=gal
i następny bałaganik (z niego pochodzi poprzednia fotka - piramida):
6.
Dzięki za rozwiązanie zagadki. Seria świetna.
mister dablju:
7.