Ostatnie, zupełnie nijak się ma do poprzedniej twórczości. Z tryptyku zdecydowanie pierwsze. Ładnie kombinujesz, trzcina też ciekawa.
Wersja do druku
Ostatnie, zupełnie nijak się ma do poprzedniej twórczości. Z tryptyku zdecydowanie pierwsze. Ładnie kombinujesz, trzcina też ciekawa.
Skoro tak twierdzisz, muszę przyjąć, że prześledziłeś moją "twórczość" :) Dzięki!
Na ostatnim zdjęciu, chciałem pokazać wymianę spojrzeń, między koniem a człowiekiem. On zaciekawiony: jakaś nowa osoba, ona- koń jej się podoba, ale go nie zna, boi się. Ja to widziałem, robiąc zdjęcie, widać nie potrafiłem tego pokazać :(
Wybrałem się dzisiaj na Weihnachtsmarkt (tutejszy Kiermasz Świąteczny). To co tam jest, te tłumy i te stoiska są nie do opisania. Ludzie przyjażdżają autokarami, żeby w tym uczesniczyć lub choćby zobaczyć. Zrobiłem trochę zdjęć, za dużo na jeden post, więc na początek coś dla zobrazowania tłumów:
Z tryptyku zdecydowanie pierwsze i drugie od góry. Na ostatnim za bardzo dominuje obróbka a mało przekazu. Mierzenie sie wzrokiem Pani z koniem jest widoczne ale jako całość nie zatrzymuje na dłużej. Być może za dużo elementów w kadrze które rozmywają przesłanie. Fotorelacja z targowiska z uwagi na piękną i zadbaną architekturę przyjemna.
Następne:
I ostatnie z kiermaszu:
Ogólnie seria kiermaszu jakoś mi nie podchodzi.... :roll:
pozdrawiam ;)
Przynajmniej jakaś opinia ;) Dzięki za odwiedziny :)
Nie wszystkich takie tematy interesują - trzecia seria najbardziej mi podeszła.
pzdr
Po wyświetleniach widać, że ludzie oglądają... ja też obejrzałem...
Ale, nic mnie nie zatrzymało aby napisać komentarz. Nie wiem dlaczego. Takie banalne te kadry.
Z ostatnio zamieszczonych w oko wpadła złota królewna przy dziecku i tu szkoda, że nie ma twarzy dziecka a zdjęcie z ptasiej perespektywy. Sympatyczne zdjęcie przy płomieniu ogrzewacza oraz faceci przy browarku. W tych dwu przypadkach wydaje mi się, że trochę ciaśniejsze kadry pomogły by w odbiorze. Zdjęcie 166 z uwagi na ładnie oświetloną nowoczesną archtekturę podoba się.
Ładna ostatnia fotka, zdjęcie udane, klarowne, tylko jest wrażenie, jakby wieżowce leciały na prawo.
Pzdr
Helmuth, czym kompresujesz zdjęcia? Nie wiem jak inni, ja widzę na ostatnim "kaszkę", ale kadr całkiem niezły i kolorki też!
Zdjęcie całkiem fajne :grin: tylko troszke przeszkadza kawałek muru z lewej strony ;):wink:
To zielone? To kawałek nabrzeża, gdybym go wyciął (uciął dół), straciłbym ładne MZ odbicia w wodzie. Do stemplowania nie mam ( na razie ;) ) nastroju- dużo precyzyjnej roboty :roll:.
Z efektów mojej nocnej wyprawy skleiłem panoramę. Poniżej przeskalowana przez forum. Pełny rozmiar jest tutaj (kliknąć na obrazku)
Ostatnia panorama super wyszła.
Bardzo fajna ta panorama.
Panorama wyszła super i bardzo ładnie wyostrzona. :)
Ładna panoramka. Oczywiście nie wiem, co było z prawej i lewej jej strony, ale dałbym więcej tej trawy - stanowiłaby dobre obramowanie i most nie zostałby ucięty.
nie bede oryginalna- panorama fajowa ;)
Nie napiszę nic nowego - za przedpiszcami - panorama świetna...
Pozdrawiam
Wow! Dawno nie miałem tylu gości :) Dziękuję wszystkim za odwiedziny.
Posłuchałem Krzyszcza i zmieniłem zakończenia panoramy. Wykorzystałem też jedno zdjęcie ze statkiem wycieczkowym, który akurat wpłynął mi przed obiekyw :). Ciekawe co teraz powiecie? :roll: W pełnym rozmiarze (po kliknięciu), panorama jest tutaj
MSZ jeszcze lepiej (piszę o ostatniej panoramie) - szersze brzegi i "gwiazdki" latarni po obu stronach naturalnie zamykają całość...
Pozdrawiam
też myślę ze teraz lepiej :grin:
Rozmazany statek nie przeszkadza? Złapany na krótszym czasie niż reszta zdjęć, żeby "rozmazanie" było krótsze.
Nie, mi nie przeszkadza ;) fajnie ;)
Ostatnia panorama najlepsza
IMO pomogło to poszerzenie. Statek jest może urozmaiceniem, ale wzrok przyciągają przede wszystkim jasne budynki po prawej. Za pierwszym razem, kiedy otworzyłem ostatnią wersję nie zwróciłem na niego uwagi...
Pierwszy widok, prawie jak 166, tylko bez mostu na pierwszym planie. Drugi pokazuje te same budynki, tylko z innego miejsca.
Naprawdę fajnie Ci wychodzą te nocne zdjęcia. Z ostatnich dwóch ostatnie chyba bardziej mi się podoba. Iglica ( czy co to tam jest ) na tym wysokim budynku jest mniej oświetlona i przez to nie rzuca się tak bardzo w oczy. Drzewo również ciekawie wygląda w świetle lamp.
Trochę mniej architektury :)
Panoramy świetne a druga najświetniejsza. Zdjęcie 168 podobne było i tam oświetlone bydynki z rozmytymi w wodzie światłami, dały fajny efekt tak i w tym podobnie. Kadr 169 fajnie wkomponowane drzewo daje inne spojrzenie. 170 może się podobać jednak nim kompozycja nie bardzo pasuje. O ile światła alejki maja być pierwszoplanowe to bardziej bym je wyeksponował.
Bardzo przyjemne/ładne te nocne fotki :D
Ostatnie nie najgorsze, widać, że szukasz innych kadrów, tak trzymaj :)
pzdr
Panorama nocą- baardzo!
W ogóle nieźle wychodzą Ci te nocne zdjęcia. :grin: