Zapoznałem się z testem Alfy700 dokonanym na Optyczne.pl Podzielam ich pierwsze wrażenie o kanciastości budowy aparatu, dla mnie w dotyku tworzywo polimeryczne z jakiego zbudowana jest obudowa zewnetrzna/ szkielet rzecz jasna jest ze stopu metali/ Soniaka wydawała się "tandetna"- ot wypraska czysciutka, gładka, co po pomacaniu lekko karbowanej, nakrapianej skorupy Olka wydaje się mniej przyjemna. Oczywiście dopasowanie elementów bez najmniejszych zastrzeżeń. Alfa jak dla mnie ma świetną ergonomię i po chwili obmacywania i przymiarki do wszystkich gałek i pokręteł czuć,ze to "wielka" rzecz dla amatora, do tego cena też zachęcająca, na pewno jest to cacko ,które chciałoby się mieć. Szkoda tylko, że nie mogłem zajrzeć w wizjer i popstrykac na sucho.. Pomyliłem się kiedyś co do mojej opini o DSLRach Sony, to jednak jest profesjonalny gracz i wróżę mu wejścia do WIELKIEJ TRÓJKI i to raczej szybkie. Cena A200 w Fotojokerze -1933 z kitem, a więc mniejsza od A100!!! będzie trudna do pobicia w tej klasie.Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez KvM