Odp: Nowy Panasonic LX100
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
Mnie najbardziej zastanawia to, czy dla matrycy m43 można wykonać mały, dobry i jasny zoom czy też po prostu musieli pójść na kompromisy...
W LX100 zrobili mniejsze koło obrazowe i tradycyjna matryca 4/3 robi za multiaspect :wink:
---------- Post dodany o 11:25 ---------- Poprzedni post był o 11:19 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Jasand
Tak sie zastanawiam czym jeszcze oprócz trochę innego wyglądu fizycznego róznią sie te wersje (klony ?) produkowane przez Leicę. Czy oprogramowanie i menu sa takie same i czy jak Panasonic udostepnia nowe firmware to samo robi Leica.
Troche kusi mnie ta Leica ( bo wszystko wskazuje na to , że cena będzie tylko minimalnie wieksza) ale za Panasonikiem przemawia grip.
Różnica w cenie zawsze była około x2, nie przypuszczam aby przy tej parze było inaczej.
---------- Post dodany o 11:31 ---------- Poprzedni post był o 11:25 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Są inaczej oprogramowane.
Bo Leica w pudełku (w cenie) dostaje LR i PS :wink:
Gdzieś widziałem, że Leica ma być za jakieś 4400 więc raczej x2 w tym wypadku nie będzie, chociaż wcale bym się nie obraził, jakby było x2 i cena Leiki była w okolicach 4400 ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
grzyboo
Gdzieś widziałem, że Leica ma być za jakieś 4400 więc raczej x2 w tym wypadku nie będzie, chociaż wcale bym się nie obraził, jakby było x2 i cena Leiki była w okolicach 4400 ;)
Optyczne podali, ze nawet 4250,-zł ma być w LeicaStore ... ale może coś żle usłyszeli i to jest cena netto :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
cyt. za Dpreview:
"timelapse recording - No"
Nie wiem czy to równoznaczne z brakiem interwałometru czy tylko aparat nie tworzy automatycznie timelapsów? Trochę by było nieciekawie bo podobny aparat z elektroniczna migawką byłby świetny do ich robienia. Teraz bawię się Canonem s100 z wgranym CHDK ale nie zawsze to działa poprawnie.
Takie coś znalazłem.. http://www.youtube.com/watch?v=eAIPnZh8RZI
LOL extra!
+
ps. da ktoś plusika Pamaru bo sam nie mogę...
Cytat:
Zamieszczone przez
pamaru
Takie coś znalazłem..
Oly poproszę o to samo w 3.0 do EM1.
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
Poszedł plusik.
a nawet dwa
---------- Post dodany o 16:24 ---------- Poprzedni post był o 16:22 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Oly poproszę o to samo w 3.0 do EM1.
E-M1 mają timelapsy. Może inaczej realizowane ale są. Ja bym chciał żeby Fuji dorobiło to do X100s albo Olympus do E-M5 - bo przecież to funkcja stricte programowa więc nie powinno być z tym problemów
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
a nawet dwa
...
źle policzyłeś, poszły trzy ;)
No Pany.. Dzięki. ;)
Czyly, że się zapisze tyż jako 4k videło. No no!