Najbardziej interesują mnie pliki z iso 50....
Wersja do druku
Najbardziej interesują mnie pliki z iso 50....
wrzuć na raw.fotosite.plCytat:
Zamieszczone przez MichalS
Ustawia się tak samo jak w E500?Cytat:
Zamieszczone przez MichalS
Wejście do trybu serwisowego to kombinacja MENU+OK. Poza tym wszystkie inne kombinacje standardowo.
Program serwisowy (ten od ISO) ma chyba zakres do 23, co daje ISO10 000.
A teraz najwiekszy problem: RAWy w nietypowym ISO przy podglądzie na aparacie i przy przeglądaniu w OlympusMaster wyglądają normalnie, po wywołaniu są strasznie prześwietlone. Walczyłem z tym wczoraj i dlatego nie wruciłem zdjęć. Przypuszczam, że program nie wie co zrobić przy ISO z poza zakresu.
wrzuć RAWy, nic nie obrabiaj ;)
mam nadzieje ze coś cyknąłeś na iso 50...
Nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale w ubiegły piątek wrzuciłem zdjęcia na raw.fotosite. Sprawdziłem dzisiaj są w katalogu: Upload\E400 MichalS. Spakowałem rarem, ale to chyba nie przeszkadza?Cytat:
Zamieszczone przez qbic
Ostatnio zrobiłem trochę fotek w plenerze na ISO50 i ISO3200. Przy ISO3200 nie sprawdzają się predefinowane balanse bieli, ale po użyciu OneTouch WB, zdjęcia wychodzą znośnie.
Przy okazji mam pytanie, czy zna Ktoś co robią pozostałe Prg z trybu serwisowego?
Sprawdziłem:
Prg=0, Itm=0 -> pusta opcja
Prg=1, Itm=1 -> tryb logowania eventów
Ogólnie to się trochę wystraszyłem bo aparat przestał reagować na guziki i nawet nie dało się go wyłaczyć! a na ekranie leciały cyferki, coś jak w Matrixie :mrgreen:
Nie chciałbym żeby ciekawość zaszkodziła aparatowi :)
dzięki wielkie, co prawda liczyłem na zdjęcie z pleneru ale lepsze to niż nic, bardzo niedoświetlona fota (PB250016.ORF).
Widzę ze upgrade jakości jest zerowe w stosunku do iso 100, kolorowy szum nadal w sporych ilościach.
Druga fota uszkodzona, plik rar uszkodzony.
Bedą z pleneru z tego weekendu, jutro, bo dzisiaj juz nie dam rady.
Czy wrzucić z ISO3200, ISO6400, ISO8000 i ISO10 000?
Mnie osobiście interesuje tylko iso 50 / 100 w kontrastowych scenach.
W każdym razie dzięki.