Chyba chodziło mu o diodę w korpusie.
Wersja do druku
Chyba chodziło mu o diodę w korpusie.
Da się na przykład w Metz w ogóle wymusić pokazanie tego wzorka podczas naciskania spustu?
Kategoria używane: FL-50 lub FL-50R - bo systemowa, bardzo dobra i sprawdzona przez niejednego tutaj w boju.
Kategoria nowe: do 800zł masz Metza 52 (komentarze),
do 1200zł dostaniesz już najnowsze dziecko Olympusa FL-600R, lub np. Metza Metz 58 AF-2 (komentarze)
Są jeszcze inne Metzy do Olka ale ja bym się skupił raczej na tych dwóch ww i celował w FL-600R.
Gdybyś prywatnie chciał lżejszą lampkę, to polecam FL-36R - ma wszystko co trzeba poza szybkim ładowaniem (tylko 2 AA),
oraz jeszcze mniejszą i lżejszą (nie przeważa nawet em10) Metz 24 AF-1 - automacik, ale ładnie doświetla i jest leciutki.
Z małych jest chyba jeszcze nowość nissin i40 wymiary 85x61x85 mm!
więc chyba jeszcze mniejsza od FL-36R, przy tej samej funkcjonalności nie wiem czy nawet nie mocniejsza ?
Super, wreszcie jakiś konkret, dziękuję :-) .. mam dylemat nad FL-600R, bo mam zawsze na wszelki wypadek zabezpieczenie we wspomaganiu AF, ale nie wiem czy nie jest za słaba i deklarowany czas ładowania między błyskami - 2s trochę odstrasza.. Z drugiej strony Metz 58 jest mocny, ale nie wiem czy nie jest za wielka do E-M1
Głównie Nikon F65. Czasem też Nikon D90 i SB900
I boisz się dwóch sekund?
http://www.scantips.com/lights/flashbasics1e.html
Błyskanie lampką planuje się zwykle na 1/4 mocy, coś jak jazda samochodem, jeździsz cały czas z gazem w podłodze? Wciskasz tylko w ekstremalnych warunkach.
To będę polowal chyba na tą FL-600R. Nam nadzieję, że będzie zadowalająca ;)